Halloweenin haamupiirakka saa inspiraationsa rakastetusta britakakusta – ”En muista koska olisin syönyt yhtä hyvää leivonnaista”
Haamupiirakka on syksyn hauskin leivonnainen. Kaakaokinuskipiirakassa on britakakusta tuttuja elementtejä, kuten ohut pohja ja rapea marenki. Pinnalla haahuilee joukko makeita marenkihaamuja. Böö!
Haamupiirakka saa inspiraationsa vuoden virallisesta kummittelujuhlasta eli halloweenista sekä rakkaan perinteisestä britakakusta. Helposta piirakasta riittää isollekin porukalle.
Pohja on maustettu kaakaolla. Sen taikina levitetään ensin pellille ja päälle lisätään runsaasti kinuskikreemiä ja puolukoita. Pinta viimeistellään suolaisenmakealla kauramurulla ja lopuksi päälle pursotetaan marenkia haamuja muistuttaviksi kasoiksi. Paistettu piirakka jäähdytetään ja marengit viimeistellään kaakaosilmillä.
”Piirakan makuyhdistelmä on hullaannuttava. En muista koska olisin syönyt yhtä hyvää leivonnaista!”Mika Rampa, kokki ja ruokavaikuttaja
Halloweenin haamupiirakka – ohje:
- Tee ensin kauramuru. Sekoita rasva, kaurahiutaleet, sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola murumaiseksi seokseksi.
- Valmista pohja. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen välillä vatkaten voi-sokerivaahtoon. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää vaahdon sekaan vuorotellen kuivia aineksia ja maitoa. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti.
- Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset ja sokeri paksuksi kiiltäväksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.
- Levitä taikinan päälle kinuski ja ripottele puolukat tasaisesti. Ripottele päälle kauramurua. Pursota pinnalle marengista kekoja. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa 50–55 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita kaakaojauhe ja vesi. Tee marenkihaamuille silmät kaakaotahnalla cocktailtikkua apuna käyttäen.
Vinkki!
Jos et tee piirakkaa haamujuhliin, unohda kaakaosilmät ja pursota marenki haluamaasi tyyliin.
