Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Herkullinen haamujengi

Halloweenin haamupiirakka saa inspiraationsa rakastetusta britakakusta – ”En muista koska olisin syönyt yhtä hyvää leivonnaista”

1 h 30 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 50 min

Haamupiirakka on syksyn hauskin leivonnainen. Kaakaokinuskipiirakassa on britakakusta tuttuja elementtejä, kuten ohut pohja ja rapea marenki. Pinnalla haahuilee joukko makeita marenkihaamuja. Böö!

12.10.2025

Haamupiirakka saa inspiraationsa vuoden virallisesta kummittelujuhlasta eli halloweenista sekä rakkaan perinteisestä britakakusta. Helposta piirakasta riittää isollekin porukalle.

Pohja on maustettu kaakaolla. Sen taikina levitetään ensin pellille ja päälle lisätään runsaasti kinuskikreemiä ja puolukoita. Pinta viimeistellään suolaisenmakealla kauramurulla ja lopuksi päälle pursotetaan marenkia haamuja muistuttaviksi kasoiksi. Paistettu piirakka jäähdytetään ja marengit viimeistellään kaakaosilmillä.

”Piirakan makuyhdistelmä on hullaannuttava. En muista koska olisin syönyt yhtä hyvää leivonnaista!”
Mika Rampa, kokki ja ruokavaikuttaja

Reseptin ainekset
20 palaa
200 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
sokeria
4
keltuaista
5 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
3 tl
leivinjauhetta
3 tl
vaniljasokeria
1½ dl
kevytmaitoa
Kauramuru
100 g
voita tai leivontamargariinia
3 dl
kaurahiutaleita
1 dl
sokeria
1 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
Täyte
2 prk (à 200 g)
paistonkestävää kinuskikreemiä
3 dl (200 g)
puolukoita (tuoreita tai pakaste)
Marenki
4
valkuaista
2 dl
sokeria
Koristelu
2 tl
kaakaojauhetta
2 tl
vettä

Halloweenin haamupiirakka – ohje:

  1. Tee ensin kauramuru. Sekoita rasva, kaurahiutaleet, sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola murumaiseksi seokseksi.
  2. Valmista pohja. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen välillä vatkaten voi-sokerivaahtoon. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää vaahdon sekaan vuorotellen kuivia aineksia ja maitoa. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti.
  3. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset ja sokeri paksuksi kiiltäväksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.
  4. Levitä taikinan päälle kinuski ja ripottele puolukat tasaisesti. Ripottele päälle kauramurua. Pursota pinnalle marengista kekoja. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa 50–55 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Sekoita kaakaojauhe ja vesi. Tee marenkihaamuille silmät kaakaotahnalla cocktailtikkua apuna käyttäen.

Vinkki!

Jos et tee piirakkaa haamujuhliin, unohda kaakaosilmät ja pursota marenki haluamaasi tyyliin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt