Halloween-juustokakku – hyytävän herkullinen, syntisen hyvä!
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Halloween-juustokakku on hyytävä halloween-herkku! Ilman uunia tai liivatetta syntyvä halloween-juustokakku hyydytetään pakastimesta, ja sieltä sen voi näppärästi nostaa lokakuun lopun juhlapöytään. Suklainen hämähäkinverkko viimeistelee halloween-juustokakun!
KA
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.10.2014

Halloween-juustokakku – hyytävän herkullinen, syntisen hyvä!
Reseptin ainekset (12 annosta)
Keksipohja
- 500 gkeksejä (kaksi pakettia Bastogne-keksejä)
- 3 rklsokeria
- 175 gvoita
Suklaakuorrute
- 100 gtummaa suklaata
- 1 dlkuohukermaa
Juustotäyte
- 800 gtuorejuustoa (maustamaton Philadephia)
- 3 dlsokeria
- 1/4 tlsuolaa
- 3 rklsitruunanmehua
- 3 dlkuohukermaa
Halloween-juustokakku leivotaan näin:
- Riko keksit hienoksi muruksi isossa kulhossa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sokeri.
- Painele keksimuru tiiviisti irtopohjavuokan pohjalle ja reunoille ylös asti. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään.
- Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Kuumenna kattilassa kerma höyryäväksi ja nosta pois liedeltä. Sekoita suklaa kuuman kerman joukkoon kunnes se sulaa.
- Levitä suklaaseos keksipohjan päälle. Jätä suklaaseoksesta pari ruokalusikallista käyttämättä, ja säästä se koristelua varten.
- Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Sekoita lopussa joukkoon sitruunanmehu.
- Vatkaa toisessa kulhossa kuohukerma pehmeän jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon kermavaahto muutamassa osassa, aluksi sähkövatkaimella ja lopuksi isolla lusikalla käännellen kunnes vaahto on tasaista.
- Kaada täyte keksipohjan päälle. Napauta vuokaa pöytää vasten varovasti pari kertaa niin täytteeseen ei jää ilmakuplia.
- Lusikoi suklaaseos pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. (Voit myös käyttää pursotinta.)
- Pursota kakun pintaan ohuita ympyröitä reilun sentin välein. Vedä ympyröiden poikki viivat veitsen kärjellä keskeltä reunoille päin. Puhdista veitsi jokaisen vedon jälkeen.
- Laita kakku pakastimeen tasaiselle alustalle. Anna jähmettyä vähintään tunti tai yön yli.
- Nosta halloween-juustokakku sulamaan 20 minuuttia ennen tarjoilua. Irrota vuoan reuna ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Leikkaa kohmeinen kakku tarvittaessa lämpimässä vedessä kastetulla veitsellä. Leikattuna kakkupalat sulavat nopeasti.
Vinkki!
Kokeile halloween-juustokakun keksipohjaan myös piparkakkuja.

Halloween-kakku – hurjan herkullinen kakku vie kielen mennessään!
Maku

Halloween-booli – hyinen juoma, joka on täydellinen vuoden hurjimpaan illanviettoon!
Maku

Nakkimuumiot
Maku

Halloweenin homehtunut suklaakakku
Maku

Kummitus-kuppikakut
Maku

Halloween-hampaat omenasta
Maku

Kahden raaka-aineen luumarengit
Maku

Muumiopiirakka
Maku

Lepakkokeksit
Maku