


Halloween-juustokakku – hyytävän herkullinen!
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Halloween-juustokakku on hyytävä halloween-herkku! Ilman uunia tai liivatetta syntyvä halloween-juustokakku hyydytetään pakastimesta, ja sieltä sen voi näppärästi nostaa lokakuun lopun juhlapöytään. Suklainen hämähäkinverkko viimeistelee halloween-juustokakun!
Reseptin ainekset
12 annosta
Keksipohja
500 g
keksejä (kaksi pakettia Bastogne-keksejä)
3 rkl
sokeria
175 g
voita
Suklaakuorrute
100 g
tummaa suklaata
1 dl
kuohukermaa
Juustotäyte
800 g
tuorejuustoa (maustamaton Philadephia)
3 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
3 rkl
sitruunanmehua
3 dl
kuohukermaa
Halloween-juustokakku – ohje:
- Riko keksit hienoksi muruksi isossa kulhossa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sokeri.
- Painele keksimuru tiiviisti irtopohjavuokan pohjalle ja reunoille ylös asti. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään.
- Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Kuumenna kattilassa kerma höyryäväksi ja nosta pois liedeltä. Sekoita suklaa kuuman kerman joukkoon kunnes se sulaa.
- Levitä suklaaseos keksipohjan päälle. Jätä suklaaseoksesta pari ruokalusikallista käyttämättä, ja säästä se koristelua varten.
- Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Sekoita lopussa joukkoon sitruunanmehu.
- Vatkaa toisessa kulhossa kuohukerma pehmeän jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon kermavaahto muutamassa osassa, aluksi sähkövatkaimella ja lopuksi isolla lusikalla käännellen kunnes vaahto on tasaista.
- Kaada täyte keksipohjan päälle. Napauta vuokaa pöytää vasten varovasti pari kertaa niin täytteeseen ei jää ilmakuplia.
- Lusikoi suklaaseos pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. (Voit myös käyttää pursotinta.)
- Pursota kakun pintaan ohuita ympyröitä reilun sentin välein. Vedä ympyröiden poikki viivat veitsen kärjellä keskeltä reunoille päin. Puhdista veitsi jokaisen vedon jälkeen.
- 10Laita kakku pakastimeen tasaiselle alustalle. Anna jähmettyä vähintään tunti tai yön yli.
- 11Nosta halloween-juustokakku sulamaan 20 minuuttia ennen tarjoilua. Irrota vuoan reuna ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Leikkaa kohmeinen kakku tarvittaessa lämpimässä vedessä kastetulla veitsellä. Leikattuna kakkupalat sulavat nopeasti.
Vinkki!
Kokeile halloween-juustokakun keksipohjaan myös piparkakkuja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat