Halloween-juustokakku on hyytävä halloween-herkku! Ilman uunia tai liivatetta syntyvä halloween-juustokakku hyydytetään pakastimesta, ja sieltä sen voi näppärästi nostaa lokakuun lopun juhlapöytään. Suklainen hämähäkinverkko viimeistelee halloween-juustokakun!
Riko keksit hienoksi muruksi isossa kulhossa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sokeri.
Painele keksimuru tiiviisti irtopohjavuokan pohjalle ja reunoille ylös asti. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään.
Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Kuumenna kattilassa kerma höyryäväksi ja nosta pois liedeltä. Sekoita suklaa kuuman kerman joukkoon kunnes se sulaa.
Levitä suklaaseos keksipohjan päälle. Jätä suklaaseoksesta pari ruokalusikallista käyttämättä, ja säästä se koristelua varten.
Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Sekoita lopussa joukkoon sitruunanmehu.
Vatkaa toisessa kulhossa kuohukerma pehmeän jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon kermavaahto muutamassa osassa, aluksi sähkövatkaimella ja lopuksi isolla lusikalla käännellen kunnes vaahto on tasaista.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Napauta vuokaa pöytää vasten varovasti pari kertaa niin täytteeseen ei jää ilmakuplia.
Lusikoi suklaaseos pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. (Voit myös käyttää pursotinta.)
Pursota kakun pintaan ohuita ympyröitä reilun sentin välein. Vedä ympyröiden poikki viivat veitsen kärjellä keskeltä reunoille päin. Puhdista veitsi jokaisen vedon jälkeen.
Laita kakku pakastimeen tasaiselle alustalle. Anna jähmettyä vähintään tunti tai yön yli.
Nosta halloween-juustokakku sulamaan 20 minuuttia ennen tarjoilua. Irrota vuoan reuna ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Leikkaa kohmeinen kakku tarvittaessa lämpimässä vedessä kastetulla veitsellä. Leikattuna kakkupalat sulavat nopeasti.
Vinkki!
Kokeile halloween-juustokakun keksipohjaan myös piparkakkuja.