Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Haamukakku kummittelee, mutta maistuu lempeän suklaiselta ja raikkaan vadelmaiselta

2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 20 min
Passiivinen 40 min

Haamukakku on gluteeniton ja taatusti tarpeeksi suklainen. Haamumarengeilla koristellussa kerroskakussa maistuu suklaan lisäksi raikas vadelma.

11.10.2018
Reseptin ainekset
12 annosta
Kakkupohja
3 dl
kookosjauhoja
½ dl
mantelijauhetta
1 ½ dl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
psylliumjauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
6
munaa
2 dl
sokeria
2 dl
kevytmaitoa
Vuokaan
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
mantelijauhoja
Suklaakuorrutus
200 g
tummaa suklaata
½ dl
vettä
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
1 rkl
pikakahvijauhetta
200 g
pehmeää voita
¾ dl
tomusokeria
Lisäksi
2 dl
kuohukermaa
1 dl
vadelmahilloa
1 dl
suomalaisia vadelmia (pakaste)
haamumarenkeja (linkki ohjeeseen on alempana)
Lisäksi
viirinauha
pillejä

Haamukakku leivotaan näin:

  1. Viritä irtopohjavuoan (Ø 17,5 cm)pohjalle leivinpaperia. Voitelevuoan reunat öljyllä. Jauhota mantelijauhoilla.
  2. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
  3. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Vatkaa keltuaiset ja loppu sokeri kevyeksi vaahdoksi.
  4. Kääntele keltuaisiin kuivat aineet ja lisää maito. Kääntele valkuaisvaahto seokseen nuolijalla varovasti, että taikinaan jää kuohkeutta.
  5. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
  6. Anna pohjan jäähtyä, irrota kakku vuoasta ja leikkaa pohja kolmeen osaan.
  7. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla teholla, välillä sekoittaen.
  8. Keitä vesi ja sekoita kaakaon ja pikakahvijauheen kanssa, laita sivuun.
  9. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi, noin 5 minuuttia. Lisää sula suklaa vähitellen koko ajan kevyesti vatkaten. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Lisää myös kaakao-kahviseos ja vatkaa tasaiseksi. Siirrä kuorrutus hetkeksi (noin 15 min) jääkaappiin jähmettymään, että se on pehmeää, mutta ei valu.
  10. 10
    Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vadelmahilloon sulatetut vadelmat niin, että niiden rakenne menee hieman rikki. Kokoa kakku. Levitä kakkulevylle kolmasosa suklaakuorrutuksesta, puolet hillosta ja puolet kermasta. Paina päälle toinen levy ja toista. Levitä kansilevylle vain suklaakuorrutusta.
  11. 11
    Koristele kakku haamumarengeilla (katso ohje täältä) ja halutessasi pilleihin kiinnitetyllä viirinauhalla.
  12. 12
    Säilytä kakku jääkaapissa. Ota se huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta kuorrutus pehmenee. Leikkaa kakku terävällä veitsellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt