Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Haamukakku kummittelee, mutta maistuu lempeän suklaiselta ja raikkaan vadelmaiselta

2 h
GL
0
0
Haamukakku on gluteeniton ja taatusti tarpeeksi suklainen. Haamumarengeilla koristellussa kerroskakussa maistuu suklaan lisäksi raikas vadelma.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 annosta)

Kakkupohja

  • 3 dlkookosjauhoja
  • ½ dl mantelijauhetta
  • 1 ½ dltummaa kaakaojauhetta
  • 2 tlpsylliumjauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 6munaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlkevytmaitoa

Vuokaan

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rklmantelijauhoja

Suklaakuorrutus

  • 200 gtummaa suklaata
  • ½ dlvettä
  • ½ dltummaa kaakaojauhetta
  • 1 rkl pikakahvijauhetta
  • 200 gpehmeää voita
  • ¾ dltomusokeria

Lisäksi

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlvadelmahilloa
  • 1 dlsuomalaisia vadelmia (pakaste)

Lisäksi

  • viirinauha
  • pillejä

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h 20 min
PASSIIVINEN40 min

Haamukakku leivotaan näin:

  1. Viritä irtopohjavuoan (Ø 17,5 cm)pohjalle leivinpaperia. Voitelevuoan reunat öljyllä. Jauhota mantelijauhoilla.
  2. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
  3. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Vatkaa keltuaiset ja loppu sokeri kevyeksi vaahdoksi.
  4. Kääntele keltuaisiin kuivat aineet ja lisää maito. Kääntele valkuaisvaahto seokseen nuolijalla varovasti, että taikinaan jää kuohkeutta.
  5. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
  6. Anna pohjan jäähtyä, irrota kakku vuoasta ja leikkaa pohja kolmeen osaan.
  7. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla teholla, välillä sekoittaen.
  8. Keitä vesi ja sekoita kaakaon ja pikakahvijauheen kanssa, laita sivuun.
  9. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi, noin 5 minuuttia. Lisää sula suklaa vähitellen koko ajan kevyesti vatkaten. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Lisää myös kaakao-kahviseos ja vatkaa tasaiseksi. Siirrä kuorrutus hetkeksi (noin 15 min) jääkaappiin jähmettymään, että se on pehmeää, mutta ei valu.
  10. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vadelmahilloon sulatetut vadelmat niin, että niiden rakenne menee hieman rikki. Kokoa kakku. Levitä kakkulevylle kolmasosa suklaakuorrutuksesta, puolet hillosta ja puolet kermasta. Paina päälle toinen levy ja toista. Levitä kansilevylle vain suklaakuorrutusta.
  11. Koristele kakku haamumarengeilla ja halutessasi pilleihin kiinnitetyllä viirinauhalla.
  12. Säilytä kakku jääkaapissa. Ota se huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta kuorrutus pehmenee. Leikkaa kakku terävällä veitsellä.
MITÄ PIDIT?
0