Maku

Haamumarengit – ihanan rapeat ja makeat eikä yhtään pelottavat

2 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen2 h
Haamumarengit valmistuvat vain muutamasta raaka-aineesta. Rapeuden salaisuus on pitkä paistoaika miedossa uuninlämmössä.
GL
1
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (25 kpl)

  • 2valkuaista
  • 1 ¼ dlsokeria
  • 1 tlperunajauhoja
  • ½ tlvalkoviini- tai omenaviinietikkaa

Koristelu

  • 3 palaatummaa suklaata
Tulosta

Haamumarengit valmistuvat näin:

  1. Vatkaa valkuaisia hetki ja lisää sokeri vähitellen vatkaten. Vatkaa, kunnes seos on kovaa ja kiiltävää.
  2. Sekoita lopuksi joukkoon perunajauhot ja etikka.
  3. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja pursota pyöreällä tyllalla seoksesta kekoja pellille.
  4. Nosta pelti varovasti uuniin ja paista 100 asteessa noin 2 tuntia.
  5. Koristele jäähtyneet marengit sulaan sulaan suklaaseen kastetulla grillitikulla.

MITÄ PIDIT?
1
Kommentoi »