Kotivinkki

Hääkakku

0
0

Hääkakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

Pohja:

  • 30 cm:n irtopohjavuoka
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1½ tlleivinjauhetta
  • 6kananmunaa
  • 1½ dlsokeria

Pohja:

  • 25 cm:n irtopohjavuoka
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ¾ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 4kananmunaa
  • 1¼ dlsokeria

Pohja:

  • 21 cm:n irtopohjavuoka
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta
  • 2kananmunaa
  • ½ dlsokeria

Voiteluun:

  • rasvaa

Kostutukseen:

  • 1½-2 dlsitruunanmakuista kivennäisvettä

Vadelmamoussetäyte:

  • 300 gpakastevadelmia
  • 4liivatelehteä
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 4 tlvaniljasokeria
  • 3 dllaktoositonta vispikermaa
  • 2 dltomusokeria

Päällykseen:

  • 750 gvalkoista marsipaania

Koristeluun:

  • 60 gvalkoista marsipaania
  • 60 gpunaista marsipaania
  • 30 gvalkoisia sokerihelmiä
  • 6-8 kplvalmista kukkakoristetta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kokoa kaikki taikinan ainekset ajoissa huoneenlämpöön ja mittaa ne valmiiksi kulhoihin. Tee yksi kakkupohja kerrallaan:

2. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe.

3. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa muna-sokeriseos kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.

5. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.

6. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin alatasolla: pohjaa 1 35-40 minuuttia tai kunnes se on kypsä. pohjaa 2 30-35 minuuttia tai kunnes se on kypsä. pohjaa 3 20-25 minuuttia tai kunnes se on kypsä.

7. Jätä kakku vetäytymään hetkeksi vuoassaan, irrota se ja jäähdytä vielä.

8. Halkaise kaikki kakkupohjat kolmeen osaan sahanteräveitsellä.
 

Vadelmamoussetäyte

1. Sulata vadelmat ja siivilöi niistä mehu talteen. Survo vadelmat soseeksi.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

3. Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri. Yhdistä seos vadelmasoseeseen.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tomusokeri vatkaten joukkoon.

5. Kuumenna vadelmamehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota ne mehuun.

6. Lisää mehu juusto-vadelmaseokseen ja yhdistä se kermavaahtoon.

7. Laita mousse muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
 

Kokoa kakku

1. Kostuta suurimman kakun pohjalevy kivennäisvedellä. Levitä sille vadelmamoussea ja laita seuraava pohjalevy päälle. Kostuta levy ja laita taas vadelmamoussea. Laita kolmas levy päälle.

2. Kauli 1¼ pakettia mantelimassaa niin suureksi ja ohueksi levyksi, että se peittää suurimman kakun päällyksen ja reunat. Marsipaanin saat kaulittua parhaiten huoneenlämpöisenä, tomusokerilla jauhotetulla alustalla tai kelmujen välissä. Marsipaani kovettuu helposti eli säilytä se tiiviisti muovipussissa.

3. Rullaa mantelimassalevy kaulimen ympärille tai nosta se kelmujen avulla kakun päälle. Leikkaa reuna ja työnnä ylimääräinen osa veitsellä varovasti kakun alle.

4. Muotoile marsipaanipäällystä käsillä ja tasoita saumakohtia veden avulla.

5. Asettele toiseksi suurimman kakun pohjalevy päällystetyn kakun keskelle. Täytä suurimman kakun ohjeen mukaan.

6. Kauli 1 paketti mantelimassaa kakun päälle edellisen ohjeen mukaan.

7. Täytä ja päällystä pienin kakku samalla tavalla. Käytä 1/2 pakettia marsipaania päällykseen.

8. Pyöritä valkoisesta ja punaisesta marsipaanista ohuet nauhat. Kiedo ne keskenään ja laita nauha kakkujen saumakohtiin.

9. Koristele nauhat helmillä. Voit myös liimata helmiä sokerikuorrutteen avulla kakun pinnalle.

10. Asettele lopuksi kukkia koristeiksi.

Vinkki!

Vinkki: Voit valmistaa kakkupohjat ja täytteen valmiiksi etukäteen. Säilytä kakut vuoissaan ja mousse jääkaapissa. Peitä ne hyvin. Marsipaani- ja sokerikoristeita löydät kaupan leivontahyllystä ja myös irtomyynnistä leivostiskiltä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä