Rakkauden kesä maistuu mustikalta ja valkosuklaalta – Kinuskikissan hääkakku on kaunis kuin morsian
kasvis
Kinuskikissan hääkakku kätkee sisäänsä vaniljaisen mustikka-valkosuklaatäytteen. Päälle levitetään sokerikreemiä ja violetiksi värjättyä kakkupitsiä. Huima koristelutekniikka näyttää vaikeammalta kuin se oikeasti onkaan.

Reseptin ainekset
Pohja
5munaa
sokeria
1 ½ tlleivinjauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
Kostutus
2 dlmaitoa
2 tlvaniljasokeria
Valkosuklaatäyte
2 ½ dlkuohukermaa
200 gvaniljarahkaa
130 gvalkosuklaata
2 rklvaniljakreemijauhetta
Mustikkatäyte
2 ½ dl kuohukermaa
1 rklsokeria
100 gvaniljarahkaa
200 gmustikoita
2 rklvaniljakreemijauhetta
Sokerikreemi
125 gvoita tai margariinia
1 tlvaniljasokeria
4 dltomusokeria
1 rklvettä
Kuorrutus
600 gvalkoista sokerimassaa
Pitsikoriste
¾ dl pitsijauhetta
½ dl lämmintä vettä
violettia pastaväriä
Muut koristeet
100 gvalkoista sokerimassaa
violettia pastaväriä
sokerikuorrutetta tuubissa
mustikoita ja mustikanvarpuja
2sydämenmuotoista muottia
Hääkakku leivotaan näin:
- Riko munat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Tyhjennä sokeri kulhoon. Myös jauhoseosta tulee yhtä paljon kuin munia. Mittaa lasiin yhtä paljon peruna- ja vehnäjauhoja, lisää leivinjauhe. Lisää munat kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita jauhoseos varoen munavaahtoon. Voitele ja korppujauhota vuoka (24 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.
- Vaahdota valkosuklaatäytteen kuohukerma. Lisää vaniljarahka. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (noin 250 W). Lisää rahka-kermavaahtoon suklaasula ja vaniljakreemijauhe.
- Mittaa kulhoon mustikkatäytteen kuohukerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka, soseutetut mustikat ja vaniljakreemijauhe.
- Sekoita kostuke yhdistämällä maito ja vaniljasokeri. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle mustikkatäyte. Nosta päälle seuraava pohja ja kostuta. Levitä valkosuklaatäyte. Laita kanneksi kolmas pohja ja kostuta. Nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta täytteet jähmettyvät.
- Tee sokerikreemi. Notkista voi vatkaimella ja lisää vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vähitellen tomusokeri. Lisää vesi. Lämmitä sokerikreemiä varoen mikrossa miedolla lämmöllä, jotta se pehmenee. Levitä kreemi kakun pinnalle. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja painele sen ympärille. Leikkaa pois ylimääräinen osa alareunasta. Säästä se sydänkoristeeseen.
- Valmista kakkupitsi. Mittaa pitsijauhe kulhoon. Kaada joukkoon lämmin vesi ohuena nauhana hitaasti vatkaten. Vatkaa hetki, jotta saat tasaisen massan. Värjää pastavärillä. Levitä seos muottiin painamalla lastaa muottia vasten. Samalla liika massa pyyhkiytyy pois. Huolehdi, että massaa tulee vain muotin kuvio-osaan. Nosta muotti pellille. Kuivata koristetta uunissa 80 asteessa 15 minuuttia. Jäähdytä noin 25 minuuttia.
- Irrota pitsi muottia taivuttamalla. Jos koriste tarttuu kiinni, jatka kuivattamista. Muottia vasten ollut osa on tahmea, joten pidä pitsi suorana. Irrota ja kiinnitä yksi pitsi kerrallaan. Aseta pitsi kakkuun antamalla sen levätä suorana kätesi päällä. Se tarttuu tahmaiselta puolelta kakkuun itsestään. Jos pitsi on kuivahtanut, sivele kakun pintaan kevyesti vettä, jolloin pitsi tarttuu helpommin.
- Värjää yli jäänyt sokerikreemi violetilla pastavärillä. Kauli se tomusokeroidulla alustalla paksuksi, noin sentin paksuiseksi levyksi. Paina levyyn muotilla iso sydän ja keskelle aukko pienemmällä muotilla.
- Tasoita sydämen kärki, jotta koriste pysyy paremmin pystyssä kakun päällä. Anna koristeen kuivua ainakin vuorokausi. Säästä loput massasta. Liimaa kovettunut koriste kakun päälle sokerikuorrutteella. Muotoile sokerimassasta nauha ja kiedo se ympärille tueksi.
- Viimeistele hääkakun koristelu mustikoilla ja mustikanvarvuilla.
Valmistus vaihe vaiheelta