Gruyère-leivät
35 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
10 minJuustotahnalla täytetyt gruyére-leivät viimeistellään ilmakuivatulla kinkulla ja timjamilla. Fiinimmät lämpimät leivät sopivat hyvin tervetuliaisdrinkin pariksi!
4.9
Kuvat
Julkaistu 18.12.2013

Gruyère-leivät
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 12 kplpaahtoleipäviipaletta (isoa)
Juustotahna
- 150 gjuustoa (gruyére raastettuna)
- 4 rklvoita
- 3 rklvehnäjauhoja
- 3 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
- 2 1/2 rkldijoninsinappia (karkeaa)
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Viimeistelyyn
- 70 gparmankinkkua
- 1 dltuoretta timjamia
Leikkaa leivät muotilla pyöreiksi ja reunattomiksi niin, että saat joka viipaleesta kaksi pyörylää. Voit leikata leipäviipaleet myös kahdeksi kolmioksi.
Yhdistä kulhossa juustotahnan ainekset.
Levitä tahna leiville. Nosta puolet leivistä kansiksi tahnapuoli ylöspäin.
Paina leipäkerrokset yhteen, jotta ne eivät kaadu uunissa. Siirrä leivät peitettynä jääkaappiin, muutamaa tuntia ennen tarjoilua.
Paista leivät kullanruskeiksi uunin grillivastuksen alla, 5–10 minuuttia (tai 250-asteisen uunin ylätasolla). Tarkkaile uunia.
Viimeistele gruyére-leivät suikaleella ilmakuivattua kinkkua ja timjamilla. Tarjoa gruyére-leivät heti.