Maku

Gruyère-leivät

35 min
5
0

Gruyère-leivät

Juustotahnalla täytetyt gruyére-leivät viimeistellään ilmakuivatulla kinkulla ja timjamilla. Fiinimmät lämpimät leivät sopivat hyvin tervetuliaisdrinkin pariksi!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 12 kplpaahtoleipäviipaletta (isoa)

Juustotahna

  • 150 gjuustoa (gruyére raastettuna)
  • 4 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 3 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 2 1/2 rkldijoninsinappia (karkeaa)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Viimeistelyyn

  • 70 gparmankinkkua
  • 1 dltuoretta timjamia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Leikkaa leivät muotilla pyöreiksi ja reunattomiksi niin, että saat joka viipaleesta kaksi pyörylää. Voit leikata leipäviipaleet myös kahdeksi kolmioksi.

Yhdistä kulhossa juustotahnan ainekset.

Levitä tahna leiville. Nosta puolet leivistä kansiksi tahnapuoli ylöspäin.

Paina leipäkerrokset yhteen, jotta ne eivät kaadu uunissa. Siirrä leivät peitettynä jääkaappiin, muutamaa tuntia ennen tarjoilua.

Paista leivät kullanruskeiksi uunin grillivastuksen alla, 5–10 minuuttia (tai 250-asteisen uunin ylätasolla). Tarkkaile uunia.

Viimeistele gruyére-leivät suikaleella ilmakuivattua kinkkua ja timjamilla. Tarjoa gruyére-leivät heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä