Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gruyère-leivät

35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 min

Juustotahnalla täytetyt gruyére-leivät viimeistellään ilmakuivatulla kinkulla ja timjamilla. Fiinimmät lämpimät leivät sopivat hyvin tervetuliaisdrinkin pariksi!

18.12.2013
Reseptin ainekset
6 annosta
12 kpl
paahtoleipäviipaletta (isoa)
Juustotahna
150 g
juustoa (gruyére raastettuna)
4 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
3 rkl
tuoretta timjamia (silputtuna)
2 1/2 rkl
dijoninsinappia (karkeaa)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Viimeistelyyn
70 g
parmankinkkua
1 dl
tuoretta timjamia

Leikkaa leivät muotilla pyöreiksi ja reunattomiksi niin, että saat joka viipaleesta kaksi pyörylää. Voit leikata leipäviipaleet myös kahdeksi kolmioksi.

Yhdistä kulhossa juustotahnan ainekset.

Levitä tahna leiville. Nosta puolet leivistä kansiksi tahnapuoli ylöspäin.

Paina leipäkerrokset yhteen, jotta ne eivät kaadu uunissa. Siirrä leivät peitettynä jääkaappiin, muutamaa tuntia ennen tarjoilua.

Paista leivät kullanruskeiksi uunin grillivastuksen alla, 5–10 minuuttia (tai 250-asteisen uunin ylätasolla). Tarkkaile uunia.

Viimeistele gruyére-leivät suikaleella ilmakuivattua kinkkua ja timjamilla. Tarjoa gruyére-leivät heti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt