Kotivinkki

Grillikasvikset maistuvat kesältä! Pilko, kypsennä, mausta, ja kesän herkullisin värikimara on valmiina lautasille

GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.5
0

Grillikasvikset maistuvat sellaisenaan tai pääruoan kaverina. Lisää grilliin paprikaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa ja parsaa sekä puolitettu sitruuna, jolla maustat kasvikset.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset

  • 2suippopaprikaa
  • 1munakoiso
  • 1kesäkurpitsa
  • ½ npu parsaa
  • 4–5 rkl oliiviöljyä
  • 1sitruuna
  • suolaa ja pippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Grillikasvikset valmistuvat näin:

  1. Viipaloi tai pilko kasvikset ja kaada oliiviöljyä päälle.
  2. Kuumenna grilli 200–300-­asteiseksi ja laita vihannekset ja puolitettu sitruuna grilliin. Kun vihannekset ovat saaneet väriä pintaan, siirrä ne grillin reunoille, jotta kypsyminen tasaantuu.
  3. Mausta grillikasvikset suolalla ja pippurilla ja purista grillatusta sitruunasta mehua päälle.

Vinkki!

Tarjoa grillikasvikset esimerkiksi rakuunalla maustetun bearnaisekastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5