


Grillatut parsakierteet – grillibileiden ykkösherkku dipataan vaahdotettuun fetatahnaan
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Kun mieli tekee grillata jotain uutta ja erilaista, kokeile parsakierteitä! Parsan lisäksi taikinaspiraalin sisällä maistuu parmankinkku.
Reseptin ainekset
20 kpl
2 dl
vettä
25 g
hiivaa
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
1 nippu (500 g)
vihreää parsaa
140 g
parmankinkkua
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sormisuolaa
Grillatut parsakierteet – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot joukkoon vähitellen. Peitä liinalla ja kohota tunti.
- Poista parsoista puumainen tyvi ja kuori ohuelti tarvittaessa.
- Jaa taikina 20 osaan. Pyörittele palat noin 25 cm:n tangoiksi.
- Pyörittele puolien parsoista ympärille kinkkua ja taikinaa. Nipistä taikina päädyistä kiinni. Pyörittele loppujen parsojen ympärille vain taikinaa. Sivele öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa.
- Paista grillissä (tai uunissa 225 asteessa) kuumennetun pizzakiven, pellin tai parilan päällä keskilämmöllä 10–15 minuuttia käännellen.
- Tarjoa fetatahnan kera.
Vinkki!
Parsakierteiden dippinä maistuu vaahdotettu fetatahna: Vaahdota sähkövatkaimella 200 g fetajuustoa, 100 g tuorejuustoa, 0,5 dl oliiviöljyä ja 1 rkl hienonnettua minttua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat