


Grillatut kasvisleivät – lämpimät eväsleivät täytetään kasviksilla, mozzarellalla ja itse surautetulla lehtipestolla
55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
Grillatut kasvisleivät maistuvat herkullisilta välipalana. Jos haluat oikaista, osta kaupasta valmista pestoa ja säilykepaprikaa ja sujauta leipien väliin.
Reseptin ainekset
8 annosta
8 siivua
hyvää maalaisleipää
voita
Lehtikaalipesto
2
lehtikaalin lehteä (isoa)
2
valkosipulinkynttä
1 dl
oliiviöljyä
½ dl
kuorittuja manteleita
½ dl
pinjansiemeniä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Väliin
2
tomaattia
1
keltainen paprika
1
punainen paprika
½ rku
villirucolaa
4 dl
mozzarellajuustoraastetta
Grillatut kasvisleivät valmistuvat näin:
- Tee ensin lehtikaalipesto. Pese lehtikaalit, poista kovat keskiruodit ja hienonna. Kuori ja paloittele valkosipulit. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
- Laita puolikkaat paprikat pellille kuoripuoli ylöspäin ja paahda grillivastusten alla 225 asteessa tummiksi noin 25 minuuttia. Ota pois uunista ja sujauta muovipussiin siksi aikaa, että kuori irtoaa helposti. Poista kuori ja kaavi siemenet pois.
- Voitele kaikki leipäviipaleet voilla. Levitä neljälle leivälle pestoa, päälle tomaattiviipaleita ja paprikapaloja, lisää rucolaa ja juustoraastetta, paina kansi päälle.
- Valuta leipien päälle öljyä. Grillaa molemmin puolin niin, että juusto sulaa ja kasvisleivistä tulee rapeita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat