Maku

Greippi-katajanmarja-graavilohi

12 h 20 min
GL
LA
MA
MU
5
0


 

Tulosta
Teksti Lilli Paasikivi-Ilves
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 500 glohta (ruodottomana ja nahattomana fileenä)

Mausteseos

  • 4 rklsuolaa
  • 4 rklsokeria
  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 1/2 kplverigreippiä (1 1/2 rkl raastettua kuorta)
  • 1 rklkirkasta viinaa (Koskenkorvaa)
  • 1 rklkatajanmarjoja (murskattuna)
  • 1 1/2 tlmustapippuria (jauhettuna)

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään. Hiero seosta lohipalaan molemmin puolin. Sulje kala minigrip-pussiin. Pane lohi astiaan jääkaappiin kevyen painon alle 12–24 tunniksi.

Huuhtele ja kuivaa kala. Leikkaa greippi-katajanmarja-graavilohi viipaleiksi ja tarjoa palsternakka-sitrussalaatin kera.

MITÄ PIDIT?
5