Palsternakka-sitrussalaatti

40 min
0
0

Palsternakka-sitrussalaatti

GL
KA
MU
0
0
Teksti Lilli Paasikivi-Ilves
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gpalsternakkaa (kuorittuna ja kuutioituna)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 kplappelsiinia (raastettu kuori)
  • 1 kpllimettiä (raastettu kuori)
  • 1 kplsitruunaa (raastettu kuori)
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 2 rkltuoretta tilliä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Sekoita palsternakkakuutiot, rosmariini, valkosipuli ja öljy kulhossa. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Paahda noin 8 minuuttia 200-asteisessa uunissa kunnes palsternakkakuutiot ovat pehmeitä. Jäähdytä.

Sekoita creme fraiche ja loput ainekset. Kääntele kastike palsternakkojen joukkoon ja siirrä kylmään.

Koristele palsternakka-sitrussalaatti tillillä.

Tarjoile palsternakka-sitrussalaattia greippi-katajanmarja-graavilohen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä