Graavisiika – helppo ja hyvä kalaherkku kruunataan täydelliseksi roseepippurilla
24 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
24 h Graavisiika maistuu varhaisperunoiden tai saaristolaisleivän kaverina. Tuoreesta kalasta itse graavattu siika on kaikessa yksinkertaisuudessaan parasta!
GL
MA
MU
4.8
Kuvat
Julkaistu 1.8.2018

Graavisiika – helppo ja hyvä kalaherkku kruunataan täydelliseksi roseepippurilla
Reseptin ainekset (10 annosta)
Graavisiika
- 500 gruodotonta siikafileetä
- 2 rklmerisuolaa
- 2 tlsokeria
- 3 tlroseepippuria
- 5 rkltuoretta tilliä
Graavisiika – ohje:
- Nypi siikafileistä tarvittaessa ruodot.
- Ripottele kalan pinnalle tasaisesti suolaa, sokeria, kevyesti morttelissa rouhittuja roseepippureita ja tillinoksia.
- Kääri fileet kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Leikkaa fileet viipaleiksi ja koristele graavisiika tillillä ja roseepippureilla.

Kalakoulu: siika

Kurkkurisottoa ja savusiikaa – herkullinen yhdistelmä, jossa raikkaat ja täyteläiset maut kohtaavat
Kotivinkki

Kalakakku rieskakerroksilla ja savusiikatäytteellä – raikas vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle
Kotivinkki

Ginigraavattu siika
Maku

Limegraavattu lohi
Kotivinkki

Chiligraavattu siika
Maku