Maku

Graavisiika – helppo ja hyvä kalaherkku kruunataan täydelliseksi roseepippurilla

24 h 10 min
GL
MA
MU
5
0

Graavisiika maistuu varhaisperunoiden tai saaristolaisleivän kaverina. Tuoreesta kalasta itse graavattu siika on kaikessa yksinkertaisuudessaan parasta!
Tulosta
Teksti Petra Tuominen
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (10 annosta)

Graavisiika

  • 500 gruodotonta siikafileetä
  • 2 rklmerisuolaa
  • 2 tlsokeria
  • 3 tlroseepippuria
  • 5 rkltuoretta tilliä

Tee näin

24 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN24 h

Graavisiika valmistuu näin:

  1. Nypi siikafileistä tarvittaessa ruodot.
  2. Ripottele kalan pinnalle tasaisesti suolaa, sokeria, kevyesti morttelissa rouhittuja roseepippureita ja tillinoksia.
  3. Kääri fileet kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Leikkaa fileet viipaleiksi ja koristele tillillä ja roseepippureilla.

MITÄ PIDIT?
5