4,8(5)
Graavisiika – helppo ja hyvä kalaherkku kruunataan täydelliseksi roseepippurilla
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
24 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 24 h
Graavisiika maistuu varhaisperunoiden tai saaristolaisleivän kaverina. Tuoreesta kalasta itse graavattu siika on kaikessa yksinkertaisuudessaan parasta!
1.8.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Graavisiika
500 gruodotonta siikafileetä
2 rklmerisuolaa
2 tlsokeria
3 tlroseepippuria
5 rkltuoretta tilliä

Graavisiika – ohje:

  1. Nypi siikafileistä tarvittaessa ruodot.
  2. Ripottele kalan pinnalle tasaisesti suolaa, sokeria, kevyesti morttelissa rouhittuja roseepippureita ja tillinoksia.
  3. Kääri fileet kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Leikkaa fileet viipaleiksi ja koristele graavisiika tillillä ja roseepippureilla.
  5. Tarjoa uusien perunoiden ja mehevän saaristolaisleivän kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.