Maku

Gözleme haastaa perinteisen lihapiirakan! Turkkilaisen piirakan salaisuus on ohut kuori ja valurautapannu

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Gözleme on perinteinen turkkilainen piirakka. Ohutkuoriset piirakat paistetaan kuivalla valurautapannulla ja täytetään jauhelihalla, pinaatilla ja fetalla.
MU
0
0
Julkaistu: 20.10.2020


Ainekset (4 kpl)

Taikina

  • 5½ dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 2 dlvettä

Täyte

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1suippopaprika
  • 1 rklrypsiöjyä
  • 500 gkaritsan jauhelihaa
  • 2 tljuustokuminaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ½ tlcayennenpippuria
  • ¾ tlsuolaa
  • ½ tlrouhittua mustapippuria
  • 100 gtuoretta pinaattia
  • 150 gfetajuustoa
Tulosta

Gözleme valmistetaan näin:

  1. Sekoita jauhot ja suola. Lisää öljy ja vesi erissä alustaen. Anna taikinan levähtää 15 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja suikaloi paprika.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuleita ja paprikoita siinä hetki. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää mausteet ja pinaatit ja jatka paistamista vielä hetki. Siirrä pannu pois liedeltä ja murenna joukkoon feta.
  4. Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat ohuiksi pyörylöiksi (Ø 30 cm). Levitä täytettä keskelle neliön muotoon, jätä sivuilta noin 5 cm tyhjäksi. Käännä piirakan sivut ja päädyt täytteen päälle siten, että täyte peittyy ja piirakasta tulee neliön muotoinen. Nispistä saumat hyvin kiinni.
  5. Paista piirakat yksitellen kuumalla ja kuivalla valurautapannulla keskilämmöllä molemmin puolin kypsiksi, noin 3 minuuttia per puoli.
  6. Tarjoa lämpiminä, leikkaa kahtia ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »