


Gözleme haastaa perinteisen lihapiirakan! Turkkilaisen piirakan salaisuus on ohut kuori ja valurautapannu
30 min
Gözleme on perinteinen turkkilainen piirakka. Ohutkuoriset piirakat paistetaan kuivalla valurautapannulla ja täytetään jauhelihalla, pinaatilla ja fetalla.
Reseptin ainekset
4 kpl
Taikina
5½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
½ dl
rypsiöljyä
2 dl
vettä
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
suippopaprika
1 rkl
rypsiöjyä
500 g
karitsan jauhelihaa
2 tl
juustokuminaa
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
cayennenpippuria
¾ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
100 g
tuoretta pinaattia
150 g
fetajuustoa
Gözleme valmistetaan näin:
- Sekoita jauhot ja suola. Lisää öljy ja vesi erissä alustaen. Anna taikinan levähtää 15 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja suikaloi paprika.
- Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuleita ja paprikoita siinä hetki. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää mausteet ja pinaatit ja jatka paistamista vielä hetki. Siirrä pannu pois liedeltä ja murenna joukkoon feta.
- Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat ohuiksi pyörylöiksi (Ø 30 cm). Levitä täytettä keskelle neliön muotoon, jätä sivuilta noin 5 cm tyhjäksi. Käännä piirakan sivut ja päädyt täytteen päälle siten, että täyte peittyy ja piirakasta tulee neliön muotoinen. Nispistä saumat hyvin kiinni.
- Paista piirakat yksitellen kuumalla ja kuivalla valurautapannulla keskilämmöllä molemmin puolin kypsiksi, noin 3 minuuttia per puoli.
- Tarjoa lämpiminä, leikkaa kahtia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat