Kotivinkki

Gluteenittomat lusikkaleivät

1 h 40 min
GL
3.88
3

Gluteenittomat lusikkaleivät ovat vähintään yhtä hyviä kuin perinteiset! Lisäksi gluteenittomat lusikkaleivät maistuvat ihanasti mantelilta.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (noin 60 kpl)

Gluteenittomat lusikkaleivät

  • 200 gvoita
  • 1 ½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 5 dlmantelijauhoja (esim. Risenta)
  • 1 tlleivinjauhetta

Lisäksi

  • 1 dlvadelmamarmeladia
  • 1 dlerikoishienoa sokeria (esim. Siro)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN1 h 20 min
PASSIIVINEN20 min

Gluteenittomat lusikkaleivät valmistuvat näin:

  1. Mittaa kattilaan voi ja kuumenna sulaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes voi muuttuu aavistuksen rusehtavaksi. Varo polttamasta.
  2. Kaada voi kulhoon ja kumoa joukkoon sokerit. Sekoita ja anna jäähtyä.
  3. Mittaa jauhot toiseen kulhoon ja lisää voiseokseen. Sekoita tasaiseksi. Painele taikinaa pikkulusikan pesään ja tasoita pinta. Vedä taikina lusikasta leivinpaperin päälle pellille. Taikina on murenevaista, joten työskentele hellävaroen. Toista, kunnes koko taikina on muotoiltu. Gluteenittomat lusikkaleivät eivät leviä uunissa, joten ne voi laittaa lähelle toisiaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Levitä vadelmamarmeladia joka toisen pikkuleivän tasaiselle pinnalle. Paina marmeladittomat pikkuleivät vastakkain marmeladipintoihin. Kierittele gluteenittomat lusikkaleivät lopuksi sokerissa. Purkita ja säilytä kuivassa paikassa.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten lusikkaleipien resepti!

MITÄ PIDIT?
3.88