Maku

Gluteeniton vadelmakääretorttu

35 min
5
0

Gluteeniton vadelmakääretorttu

Kesän makuja ja tuoksuja sisältävä vadelmainen kääretorttu on helppo herkkuhetken kuningatar. Tee kääretortusta leivoksia pursottamalle palojen päälle kermavaahtoa tai tee kakku pursottamalla kermavaahtoraitoja poikittain kääretortun päälle, koristele mansikoilla ja vadelmilla.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 5 kplkananmunia
  • 1,5 dlsokeria
  • 2 dlperunajauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlkermaa
  • 2 kplmascarponea (2 purkkia)
  • 1 dlvadelmahilloa
  • 1 dltuoreita vadelmia

Lisäksi

  • Sokeria tarpeen mukaan.

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Sekoitetaan huoneenlämpöiset munat sekä sokeri paksuksi vaahdoksi. Käytä tähän aikaa ainakin 5 minuuttia. Sekoitetaan joukkoon sihdaten loput keskenään sekoitetut aineet mahdollisimman vähän sekoittaen ja kaadetaan seos leivinpaperille pellin päälle. Paistetaan pohjaa 200 asteessa noin 8 minuuttia ja kumotaan se toiselle sokeroidulle leivinpaperille. Vatkataan kerma ja muussataan tuoreet vadelmat, sekoitetaan täytteen ainekset keskenään, lisätään tarvittaessa sokeria ja levitetään seos jäähtyneelle pohjalle, kääritään rullaksi leivinpaperin avulla, puristetaan leivinpaperista päät hyvin kiinni ja laitetaan kylmään. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä