Maku

Gluteeniton mansikkakääretorttu

45 min
4
0

Gluteeniton mansikkakääretorttu

Makeat mansikat ja kermavaahto ovat tämän kääretortun täyte. Pohjassa käytetään vain perunajauhoja, jolloin rakenne on kuohkea ja samalla myös gluteeniton.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 viipaletta)

pohja

  • 4 kplhuoneenlämpöisiä kananmunia
  • 1,5 dlsokeria
  • 1,5 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 5 dlmansikoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon siivilän kautta. Sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana.

Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellin päälle.

Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.

Ripottele sokeria valmiin pohjan päälle ja kumoa se toiselle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan päälle. Näin torttupohja ei kuivu jäähtyessään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.

Levitä kermavaahto jäähtyneen torttupohjan päälle. Älä levitä kermavaahtoa kuitenkaan takareunaan asti, sillä se tulee yli kääriessä.

Ripottele päälle kuutioidut mansikat.

Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa leivinpaperin sisällä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä