Gluteeniton mansikkakääretorttu – kesän ihanin leivonnainen!

Reseptin ainekset (20 viipaletta)
Pohja
- 4 kplhuoneenlämpöisiä kananmunia
- 1,5 dlsokeria
- 1,5 dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 2 dlkuohukermaa
- 2 tlvaniljasokeria
- 5 dlmansikoita
Gluteeniton mansikkakääretorttu valmistuu näin:
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon siivilän kautta. Sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana.
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellin päälle.
Paista 225 asteessa noin 8–10 minuuttia.
Ripottele sokeria valmiin pohjan päälle ja kumoa se toiselle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan päälle. Näin torttupohja ei kuivu jäähtyessään.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.
Levitä kermavaahto jäähtyneen torttupohjan päälle. Älä levitä kermavaahtoa kuitenkaan takareunaan asti, sillä se tulee yli kääriessä.
Ripottele päälle kuutioidut mansikat.
Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa leivinpaperin sisällä.







