Maku

Gluteeniton lanttulaatikko soseesta – valmista perinnelaatikko hieman helpommin ja ilman korppujauhoja

1 h 55 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen1 h 30 min
Gluteeniton lanttulaatikko syntyy myös soseesta ja ilman korppujauhoja. Tarjoa gluteeniton lanttulaatikko joulupöydässä lisäkkeenä muiden joululaatikoiden seurana.
GL
KA
4.1
1
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto


Ainekset (15 annosta)

Gluteeniton lanttulaatikko soseesta

  • 1000 glanttusurvosta
  • 1 tlsuolaa
  • ½ dlsiirappia
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • ½ tlvalkopippuria
  • 3 rklvoita

Pinnalle

  • 2 rklvoita
  • 2 rklsiirappia
Tulosta

Gluteeniton lanttulaatikko soseesta valmistuu näin:

  1. Pyöräytä kaikki lanttulaatikon aineet leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa sileäksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  2. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä muutama lastu laatikon pinnalle ja valuta siirappiraidat päälle.
  3. Paista gluteenitonta lanttulaatikkoa 150–175 asteessa 60–90 minuuttia. Tarjoile.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen lanttulaatikon ohje!

MITÄ PIDIT?
4.1
1 kommentti