Gluteeniton lanttulaatikko soseesta – valmista perinnelaatikko hieman helpommin ja ilman korppujauhoja
gluteeniton
kasvis
1 h 55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 30 min
Gluteeniton lanttulaatikko syntyy myös soseesta ja ilman korppujauhoja. Tarjoa gluteeniton lanttulaatikko joulupöydässä lisäkkeenä muiden joululaatikoiden seurana.

Reseptin ainekset 15 annosta
Gluteeniton lanttulaatikko soseesta
1 kglanttusurvosta
1 tlsuolaa
½ dlsiirappia
2munaa
2 dlruokakermaa
½ tlvalkopippuria
3 rklvoita
Pinnalle
2 rklvoita
2 rklsiirappia
Gluteeniton lanttulaatikko soseesta – ohje:
- Pyöräytä kaikki lanttulaatikon aineet leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa sileäksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä muutama lastu laatikon pinnalle ja valuta siirappiraidat päälle.
- Paista gluteenitonta lanttulaatikkoa 150–175 asteessa 60–90 minuuttia. Tarjoile.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen lanttulaatikon ohje!