Maku

Gluteeniton joulutorttu

1 h 55 min
4.3
0

Gluteeniton joulutorttu

GL
0
4.3
Joulutorttu onnistuu loistavasti myös gluteenittomana. Psyllium tekee taikinasta kiinteän ja mantelijauhe antaa tortulle makua. Jos haluat, piristä vielä luumuhillo lakritsiseksi!
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Rahkavoitaikina

  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 rklpsylliumia
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlaitovaniljajauhetta
  • 250 gvoita (pehmeää)
  • 250 gmaitorahkaa

Täyte

  • 2 dlmarmeladia (luumu)
  • 2 tllakritsijauhetta

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Sekoita keskenään kuivat aineet. Nypi pehmeä voi ja kuiva-aineseos murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Nosta se jääkaappiin tunniksi.

Sekoita keskenään luumuhillo ja lakritsijauhe. Kauli taikina jauhotetulla alustalla 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta sydänmuotilla kuvioita ja annostele sydämen keskelle teelusikallinen marmeladia.

Nosta sydämen kaikki kulmat keskelle ja nipistä kiinni hyvin.

Voitele tortut vatkatulla munalla.

Paista torttuja 225 asteessa noin 10–15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä