


Gluteeniton joulutorttu
1 h 55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 15 min
Joulutorttu onnistuu loistavasti myös gluteenittomana. Psyllium tekee taikinasta kiinteän ja mantelijauhe antaa tortulle makua. Jos haluat, piristä vielä luumuhillo lakritsiseksi!
Reseptin ainekset
30 kpl
Rahkavoitaikina
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 dl
mantelijauhetta
1 rkl
psylliumia
1/2 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
aitovaniljajauhetta
250 g
voita (pehmeää)
250 g
maitorahkaa
Täyte
2 dl
marmeladia (luumu)
2 tl
lakritsijauhetta
Voiteluun
1 kpl
munaa
Gluteeniton joulutorttu – ohje:
- Sekoita keskenään kuivat aineet. Nypi pehmeä voi ja kuiva-aineseos murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Nosta se jääkaappiin tunniksi.
- Sekoita keskenään luumuhillo ja lakritsijauhe. Kauli taikina jauhotetulla alustalla 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta sydänmuotilla kuvioita ja annostele sydämen keskelle teelusikallinen marmeladia.
- Nosta sydämen kaikki kulmat keskelle ja nipistä kiinni hyvin.
- Voitele tortut vatkatulla munalla.
- Paista gluteenittomia joulutorttuja 225 asteessa noin 10–15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat