


Glögipäärynät päättävät jouluaterian raikkaasti – tarjoile marinoidut päärynät appelsiinivaahdon kanssa
30 min
Glögipäärynät saavat kauniin värin punaviiniglögissä marinoimalla. Halutessasi voit käyttää alkoholitonta punaista glögiä. Tarjoile raikkaana lisukkeena appelsiininkuorella maustettua vaahtoa.
Reseptin ainekset
6 annosta
6
kiinteää päärynää
8 dl
punaviiniglögiä
Appelsiinivaahto
2 dl
vispikermaa
3 rkl
tomusokeria
2 tl
raastettua appelsiininkuorta
Glögipäärynät – ohje:
- Kuori päärynät. Leikkaa pohjasta viipale, niin päärynä pysyy pystyssä.
- Laita päärynät kapeaan kattilaan ja kaada päälle glögi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä päärynöitä kannen alla, kunnes ne ovat napakan pehmeitä, noin 15 minuuttia.
- Anna jäähtyä keitinliemessä. Valuta päärynät kuiviksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla ja appelsiininkuorella.
- Tarjoile glögipäärynät vaahdon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat