Trendimaku
Glögikuula-juustokakku, jonka jujuna on piparipohja ja reilu tujaus glögiä – sesongin hittikakku!
5 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 5 h 0 min
Piparipohja, glögillä maustettu juustokakkumassa ja pinnalla glögikiille, jonka viimeistelee upeat glögikuulat. Takuuvarma jälkiruoka joulupöytään ja pikkujouluihin. Tätä on kokeiltava!
Reseptin ainekset
12 palaa
200 g
piparkakkuja
75 g
voita
600 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
tomusokeria
4 dl
vispikermaa
1½ dl
glögitiivistettä (Marli)
5
liivatelehteä
Kiille ja koristelu
4
liivatelehteä
2 dl
glögitiivistettä
1 dl
vettä
200 g
Glögikuula -marmeladikarkkeja
Glögikuulajuustokakku – ohje:
- Pingota irtopohjavuoan (Ø 20–22 cm) pohjalle leivinpaperi. Laita 5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.
- Sulata voi. Murskaa piparit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.
- Kumoa tuorejuusto kulhoon ja notkista se nuolijalla. Mausta tomusokerilla.
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä tuorejuustomassan kanssa.
- Kuumenna glögitiiviste ja lisää puristellut liivatelehdet. Kaada liivate ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia. Mieluiten yön yli.
- Valmista kiille. Laita 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna kattilassa vedellä laimennettu glögitiiviste. Lisää puristellut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi jaa kaada se kakun pinnalle. Anna kiilteen hyytyä 1–2 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan. Koristele Glögikuula-marmeladimakeisilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat