Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Trendimaku

Glögikuula-juustokakku, jonka jujuna on piparipohja ja reilu tujaus glögiä – sesongin hittikakku!

5 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 5 h 0 min

Piparipohja, glögillä maustettu juustokakkumassa ja pinnalla glögikiille, jonka viimeistelee upeat glögikuulat. Takuuvarma jälkiruoka joulupöytään ja pikkujouluihin. Tätä on kokeiltava!

3.12.2024
Reseptin ainekset
12 palaa
200 g
piparkakkuja
75 g
voita
600 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
tomusokeria
4 dl
vispikermaa
1½ dl
glögitiivistettä (Marli)
5
liivatelehteä
Kiille ja koristelu
4
liivatelehteä
2 dl
glögitiivistettä
1 dl
vettä
200 g
Glögikuula -marmeladikarkkeja

Glögikuulajuustokakku – ohje:

  1. Pingota irtopohjavuoan (Ø 20–22 cm) pohjalle leivinpaperi. Laita 5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.
  2. Sulata voi. Murskaa piparit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.
  3. Kumoa tuorejuusto kulhoon ja notkista se nuolijalla. Mausta tomusokerilla.
  4. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä tuorejuustomassan kanssa.
  5. Kuumenna glögitiiviste ja lisää puristellut liivatelehdet. Kaada liivate ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.
  6. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia. Mieluiten yön yli.
  7. Valmista kiille. Laita 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna kattilassa vedellä laimennettu glögitiiviste. Lisää puristellut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi jaa kaada se kakun pinnalle. Anna kiilteen hyytyä 1–2 tuntia.
  8. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan. Koristele Glögikuula-marmeladimakeisilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt