Glögikakku – mehevä jouluherkku
1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
50 minHurmaava glögikakku säilyy mehevänä jopa pari viikkoa. Kostuta kuivakakku joko alkoholittomalla tai alkoholillisella glögillä.
3.9
Kuvat
Julkaistu 30.9.2015

Glögikakku – mehevä jouluherkku
Reseptin ainekset (16 annosta)
- 1 dlhasselpähkinöitä
- 1 dlrusinoita
- 150 ghuoneenlämpöistä voita
- 4kananmunaa
- 4 dlvehnäjauhoja
- 3 dlfariinisokeria
- 1 1/2 tlleivinjauhetta
- 2 dlmaitoa
Voiteluun
- voita
- korppujauhoja
Kostutukseen
- 1 dlglögiä
Koristeluun
- 1/2 dltomusokeria
- 1 tl(vettä
Se paras glögikakku valmistuu näin:
Mittaa kaikki aineet maitoa lukuun ottamatta kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on tasainen. Lisää maito ja jatka vatkausta vielä hetki.
Voitele ja korppujauhota 3 litran kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Kostuta kakkua glögillä ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama päivä.
Sokerikuorrutetta varten sekoita tomusokeri ja vesi keskenään tahnaksi. Valuta kuorrute glögikakun päälle lusikalla tai pursota tukevasta pakastuspussista.
Glögikakku säilyy jääkaapissa kelmulla suojattuna pari viikkoa.