


Glögikakku – mehevä jouluherkku
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Glögikakku säilyy mehevänä jopa pari viikkoa. Kostuta kuivakakku joko alkoholittomalla tai alkoholillisella glögillä oman maun mukaan. Takaamme, että tämä glögikakku viedään käsistä!
Reseptin ainekset
16 annosta
1 dl
hasselpähkinöitä
1 dl
rusinoita
150 g
huoneenlämpöistä voita
4
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
3 dl
fariinisokeria
1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 dl
maitoa
Voiteluun
voita
korppujauhoja
Kostutukseen
1 dl
glögiä
Koristeluun
1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vettä
Glögikakku – ohje:
- Mittaa kaikki aineet maitoa lukuun ottamatta kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on tasainen. Lisää maito ja jatka vatkausta vielä hetki.
- Voitele ja korppujauhota 3 litran kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
- Kostuta kakkua glögillä ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama päivä.
- Sokerikuorrutetta varten sekoita tomusokeri ja vesi keskenään tahnaksi. Valuta kuorrute glögikakun päälle lusikalla tai pursota tukevasta pakastuspussista.
- Glögikakku säilyy jääkaapissa kelmulla suojattuna pari viikkoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
