Kotivinkki

Glögikakku – mehevä jouluherkku

1 h 20 min
3.5
2

Glögikakku – mehevä jouluherkku

Hurmaava glögikakku säilyy mehevänä jopa pari viikkoa. Kostuta kuivakakku joko alkoholittomalla tai alkoholillisella glögillä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

  • 1 dlhasselpähkinöitä
  • 1 dlrusinoita
  • 150 ghuoneenlämpöistä voita
  • 4kananmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 2 dlmaitoa

Voiteluun

  • voita
  • korppujauhoja

Kostutukseen

  • 1 dlglögiä

Koristeluun

  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 tl(vettä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Se paras glögikakku valmistuu näin:

Mittaa kaikki aineet maitoa lukuun ottamatta kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on tasainen. Lisää maito ja jatka vatkausta vielä hetki. 

Voitele ja korppujauhota 3 litran kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Kostuta kakkua glögillä ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama päivä. 

Sokerikuorrutetta varten sekoita tomusokeri ja vesi keskenään tahnaksi. Valuta kuorrute glögikakun päälle lusikalla tai pursota tukevasta pakastuspussista. 

Glögikakku säilyy jääkaapissa kelmulla suojattuna pari viikkoa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä