


Juustofanin juhlapäivä! Fromage fort -juustotahna sekoitetaan juustoista, valkosipulista ja valkoviinistä
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Sekoita juustonjämistä valkosipulin, yrttien ja viinin kanssa juhlava juustolevite.
Reseptin ainekset
noin 4 dl
200–250 g
erilaisia juustoja
1
valkosipulinkynsi
½ dl
kuivaa valkoviiniä
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
2 rkl
suolatonta voita
¼ tl
mustapippuria
Fromage fort -juustotahna – ohje:
- Ota kaikki ainekset huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kokkausta.
- Poista juustoista kovat kuivat kannat ja kuoret. Raasta kovat juustot ja leikkaa pehmeät paloiksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi.
- Laita juustot, valkosipuli ja persilja tehosekoittimeen. Hienonna tasaiseksi. Lisää viiniä vähän kerrallaan ja soseuta tahnamaiseksi. Lisää lopuksi pehmeä voi ja pippuri.
- Lusikoi tahna tarjoilukulhoon. Siirrä jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.
- Tarjoa levitteenä tai juustotarjottimen herkkutahnana.
Vinkki!
Parhaan tahnan saat, kun yhdistät kovia ja pehmeitä juustoja. Mikäli käytät vahvoja homejuustoja, tee se maltilla. Korvaa voi halutessasi tuorejuustolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat