Maku

Friteeratut banaanit

45 min
3.75
0

Friteeratut banaanit

KA
0
3.75
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos
Friteeratut banaanit sulavat suuhun. Kyytipojaksi tietysti jäätelöä tai sorbettia!

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplbanaania (kiinteitä)

Frityyritaikina

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkorppujauhoja (tai pankojauhoja)
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 dlvettä
  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 1 dlvaahterasiirappia
  • 1/2 tlkanelia
  • 5 dlsorbettia (sitruuna, esim. Pappagallo)

Lisäksi

  • Uppopaistamiseen 1 litra rypsiöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Sekoita frityyritaikinan ainekset tasaiseksi seokseksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes saat vellimäisen koostumuksen. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

Kuumenna öljy paistokasarissa tai valurautapadassa 180-asteiseksi.

Kuori banaanit ja leikkaa ne 3–4 cm:n pituisiksi pätkiksi.

Pyöräytä palat ensin vehnäjauhoissa ja dippaa sitten 2 haarukan avulla frittitaikinaan. Kypsennä kuumassa öljyssä kullanruskeiksi 3–4 minuuttia. Nosta friteeratut banaanit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Tarjoa friteeratut banaanit lämpiminä raikkaan sitrussorbetin sekä kanelilla maustetun vaahterasiirapin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.75