Friteeratut banaanit

45 min
3.8
0

Friteeratut banaanit

KA
0
3.8
Friteeratut banaanit sulavat suuhun. Kyytipojaksi tietysti jäätelöä tai sorbettia!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplbanaania (kiinteitä)

Frityyritaikina

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkorppujauhoja (tai pankojauhoja)
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 dlvettä
  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 1 dlvaahterasiirappia
  • 1/2 tlkanelia
  • 5 dlsorbettia (sitruuna, esim. Pappagallo)

Lisäksi

  • Uppopaistamiseen 1 litra rypsiöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Sekoita frityyritaikinan ainekset tasaiseksi seokseksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes saat vellimäisen koostumuksen. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

Kuumenna öljy paistokasarissa tai valurautapadassa 180-asteiseksi.

Kuori banaanit ja leikkaa ne 3–4 cm:n pituisiksi pätkiksi.

Pyöräytä palat ensin vehnäjauhoissa ja dippaa sitten 2 haarukan avulla frittitaikinaan. Kypsennä kuumassa öljyssä kullanruskeiksi 3–4 minuuttia. Nosta friteeratut banaanit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Tarjoa friteeratut banaanit lämpiminä raikkaan sitrussorbetin sekä kanelilla maustetun vaahterasiirapin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä