


Friteeratut banaanit
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Friteeratut banaanit sulavat suuhun. Kyytipojaksi tietysti jäätelöä tai sorbettia!
Reseptin ainekset
6 annosta
3 kpl
banaania (kiinteitä)
Frityyritaikina
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
korppujauhoja (tai pankojauhoja)
1 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
sitruunankuoriraastetta
1/2 tl
suolaa
3 dl
vettä
1 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
1 dl
vaahterasiirappia
1/2 tl
kanelia
5 dl
sorbettia (sitruuna, esim. Pappagallo)
Lisäksi
Uppopaistamiseen 1 litra rypsiöljyä
Sekoita frityyritaikinan ainekset tasaiseksi seokseksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes saat vellimäisen koostumuksen. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
Kuumenna öljy paistokasarissa tai valurautapadassa 180-asteiseksi.
Kuori banaanit ja leikkaa ne 3–4 cm:n pituisiksi pätkiksi.
Pyöräytä palat ensin vehnäjauhoissa ja dippaa sitten 2 haarukan avulla frittitaikinaan. Kypsennä kuumassa öljyssä kullanruskeiksi 3–4 minuuttia. Nosta friteeratut banaanit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
Tarjoa friteeratut banaanit lämpiminä raikkaan sitrussorbetin sekä kanelilla maustetun vaahterasiirapin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat