5(2)
Kunnianosoitus kirjailijalle! Fredrikan vadelmapiirakka rakennetaan maukkaalle pikapullapohjalle
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Mantelirouhe, vadelmat ja korppujauho saavat Fredrika Runebergin mukaan nimetyn pullapiirakan maistumaan runebergintortulta.
31.1.2023
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12–14 palaa
100 gpehmeää voita
1½ dlsokeria
1muna
4 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1 rklkardemummaa
2 dlmaitoa
Täyte
200 gpakastevadelmia
1 rklperunajauhoja
230 gvadelmamarmeladia (Saarioinen)
Muruseos
50 gpehmeää voita
½ dlkorppujauhoja
½ dlfariinisokeria
1 dlmantelirouhetta
Lisäksi
voita vuokaan
1½ dltomusokeria
1 rklvettä

Fredrikan vadelmapiirakka – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla iso piirakkavuoka (⌀ 30 cm) ja levitä taikina vuokaan.
  2. Sekoita pakastevadelmiin perunajauhot. Kääntele joukkoon vadelmamarmeladi.
  3. Yhdistä muruseoksen aineet ja sekoita.
  4. Jaa vadelmaseos taikinan päälle ja ripottele muruseos pinnalle. Kypsennä 200 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuorruttamista.
  5. Sekoita tomusokeri ja vesi. Valuta kuorrutusta piirakan päälle.

Katso myös perinteisten runebergintorttujen resepti!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo