Kunnianosoitus kirjailijalle! Fredrikan vadelmapiirakka rakennetaan maukkaalle pikapullapohjalle
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minMantelirouhe, vadelmat ja korppujauho saavat Fredrika Runebergin mukaan nimetyn pullapiirakan maistumaan runebergintortulta.
KA
5
Kuvat
Julkaistu 31.1.2023

Kunnianosoitus kirjailijalle! Fredrikan vadelmapiirakka rakennetaan maukkaalle pikapullapohjalle
Reseptin ainekset (12–14 palaa)
- 100 gpehmeää voita
- 1½ dlsokeria
- 1muna
- 4 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 rklkardemummaa
- 2 dlmaitoa
Täyte
- 200 gpakastevadelmia
- 1 rklperunajauhoja
- 230 gvadelmamarmeladia (Saarioinen)
Muruseos
- 50 gpehmeää voita
- ½ dlkorppujauhoja
- ½ dlfariinisokeria
- 1 dlmantelirouhetta
Lisäksi
- voita vuokaan
- 1½ dltomusokeria
- 1 rklvettä
Fredrikan vadelmapiirakka – ohje:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla iso piirakkavuoka (⌀ 30 cm) ja levitä taikina vuokaan.
- Sekoita pakastevadelmiin perunajauhot. Kääntele joukkoon vadelmamarmeladi.
- Yhdistä muruseoksen aineet ja sekoita.
- Jaa vadelmaseos taikinan päälle ja ripottele muruseos pinnalle. Kypsennä 200 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuorruttamista.
- Sekoita tomusokeri ja vesi. Valuta kuorrutusta piirakan päälle.

Runsaammin ruunaria! Runebergin kahvikakku kätkee sisäänsä mehevän vadelmaraidan
Kotivinkki

Runeberginkakku – tee tutunmakuinen herkku uudella tavalla
Maku

Runebergintorttu on todellinen klassikkoherkku – ota talteen perinteinen suosikkiresepti
Maku

Runebergin kääretorttu – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä paketissa
Maku

Gluteeniton runeberginkakku haastaa perinteisen version mehevyydellään – kurkkaa resepti!
Maku

Herkkumutkat suoriksi! Runebergin peltikakku on mutkaton versio rakastetusta sesonkileivoksesta
Unelmien Talo&Koti

Crostata murumaisella pohjalla ja vadelmahillolla – helppo italialainen piirakka Runebergin päivän henkeen
Unelmien Talo&Koti

Runebergin pannukeksi – klassikkoherkusta tuttu makumaailma ihastuttaa uudessa muodossa
Maku