Kotivinkki

Kunnianosoitus kirjailijalle! Fredrikan vadelmapiirakka rakennetaan maukkaalle pikapullapohjalle

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Mantelirouhe, vadelmat ja korppujauho saavat Fredrika Runebergin mukaan nimetyn pullapiirakan maistumaan runebergintortulta.
KA
5
0
Julkaistu 31.1.2023


Reseptin ainekset (12–14 palaa)

  • 100 gpehmeää voita
  • 1½ dlsokeria
  • 1muna
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 2 dlmaitoa

Täyte

  • 200 gpakastevadelmia
  • 1 rklperunajauhoja
  • 230 gvadelmamarmeladia (Saarioinen)

Muruseos

  • 50 gpehmeää voita
  • ½ dlkorppujauhoja
  • ½ dlfariinisokeria
  • 1 dlmantelirouhetta

Lisäksi

  • voita vuokaan
  • 1½ dltomusokeria
  • 1 rklvettä
Tulosta

Fredrikan vadelmapiirakka – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla iso piirakkavuoka (⌀ 30 cm) ja levitä taikina vuokaan.
  2. Sekoita pakastevadelmiin perunajauhot. Kääntele joukkoon vadelmamarmeladi.
  3. Yhdistä muruseoksen aineet ja sekoita.
  4. Jaa vadelmaseos taikinan päälle ja ripottele muruseos pinnalle. Kypsennä 200 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuorruttamista.
  5. Sekoita tomusokeri ja vesi. Valuta kuorrutusta piirakan päälle.
Kommentoi »