


Fish & chips muikuista – mojokastike ja cajunmajoneesi antavat potkua kotimaiselle kalalle
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Fish & chips -brittiherkku onnistuu mainiosti myös kotimaisista muikuista. Pankojauho-yrttileivityksellä muikuista tulee maukkaita ja rapeita. Kalan ja rapsakoiden perunoiden lisukkeena tarjotaan mojokastiketta ja cajunmajoneesia.
Reseptin ainekset
4 annosta
400
muikkuja
1½ dl
pankojauhoja
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 rkl
timjamia (hienonnettuna)
1 rkl
ruohosipulia (hienonnettuna)
Paistamiseen
1 dl
rypsiöljyä
Mojokastike
1
tuore jalapeno
2
valkosipulinkynttä
½ rku
lehtipersiljaa
1 rku
korianteria
2
limen mehu
¾ dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
juustokuminaa
Cajunmajoneesi
2 dl
majoneesia
1 tl
cajunmaustetta
Rapeat perunat
1 kg
perunoita
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
merisuolahiutaleita
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
valkosipulijauhetta
½ tl
mustapippuria
Fish & chips -muikut ja mojokastike – ohje:
- Valmista mojokastike. Halkaise jalapeno ja poista siemenet. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi seokseksi. Anna maustua.
- Valmista cajunmajoneesi sekoittamalla majoneesi ja cajunmauste keskenään.
- Valmista perunat. Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5–10 minuuttia. Valuta ja laita leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele mausteet. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Puhko pienet muikut: tartu kalaan leuan alta ja kidusontelosta peukalo-etusormiotteella ja vedä sisälmykset pois. Huuhtele muikut. Isommat muikut perataan saksilla kuten silakat: Leikkaa koko vatsan mitalta ohut reunaviipale pois ja sen jälkeen vielä pää poikki. Vedä sisälmykset pois ja vatsa puhtaaksi. Huuhdo kalat lopuksi nopeasti kylmällä vedellä.
- Sekoita pankojauhot ja mausteet. Kääntele muikut jauhoseoksessa. Paista pannulla öljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi molemmin puolin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat