Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
taattua rapeutta

Älä pelkää filotaikinaa! Nappaa filopaketti pakasteesta ja leivo helppo perunapiirakka vaihekuvien avulla

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Filo-perunapiirakka tehdään käyttövalmiista pakastetaikinasta ja ohuista perunaviipaleista. Paperinohuiden taikinakerrosten väliin sivellään reilusti voita, joten piirakka paistuu uunissa ihanan rouskuvaksi. Katso vaihekuvat alta!

10.3.2025
Reseptin ainekset
8 annosta
1 pkt (450 g)
filotaikinaa (pakaste)
100 g
voita (sulatettuna)
1
munan keltuainen
2 rkl
seesaminsiemeniä
Täyte
3–4 (300 g)
jauhoista perunaa
4
kevätsipulinvartta
1 dl
tilliä (hienonnettuna)
1 dl
persiljaa hienonnettuna (hienonnettuna)
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1
munan valkuainen
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 dl
juustoraastetta (esim. mozzarella)

Filo-perunapiirakka − ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
  2. Kuori perunat ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi vihannesmandoliinilla tai juustohöylällä. Taputtele perunat kuiviksi keittiöpyyhkeellä.
  3. Hienonna sipulit ja yrtit. Laita tuorejuusto kulhoon ja sekoita valkuainen, sipulit, yrtit ja mausteet joukkoon.
  4. Laita kaksi filotaikinalevyä päällekkäin leivinpaperille ja sivele pintaan voita. Lisää loput taikinat kahden nipuissa ja levitä taikinakerrosten väliin voisulaa.
  5. Jätä 1 rkl voita piirakan viimeistelyyn.
  6. Levitä juustotäyte taikina-arkin keskelle noin 2 cm:n kerrokseksi. Asettele perunat täytteen päälle tiiviisti, mutta muutaman perunan kerrokseksi.
  7. Rutista taikinalevyjen reunat täytteiden ympärille vähän täytettä korkeammaksi reunukseksi. Voitele reunat keltuaisella ja ripottele siemeniä pinnalle. Voitele perunoiden pinta voisulalla ja lisää lopuksi juustoraaste.
  8. Siirrä piiras leivinpaperin kanssa uunipellille. Paista 180 asteessa uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

Näin teet piirakan filotaikinasta:

Filotaikinaa sivellään voilla.
1. Lado sulanut filotaikina kahden arkin nipuissa leivinpaperille ja sivele voisulaa taikinakerrosten väliin.
Tuorejuusto taikinan päällä.
2. Levitä juustotäyte taikina-arkin keskelle.
Tuorejuusto filotaikinan päällä, tuorejuuston päällä perunaviipaleet.
3. Asettele perunaviipaleet täytteen päälle limittäin.
Kädet rutistavat taikinan piirakan muotoon
4. Rutista taikinalevy täytteiden ympärille täytettä korkeammaksi reunaksi.
Juustoraaste piirakan päälle ripoteltuna.
5. Voitele reunat munalla ja ripottele siemeniä pinnalle. Voitele perunat voisulalla ja ripottele juustoraastetta päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt