Maku

Fetapannukakku – suolaisessa pannarissa ihastuttavat kurpitsa ja omena sekä häivähdys chiliä

1 h
5
0

Fetapannukakku on suolainen sadonkorjuuajan pannari, jossa maistuvat kurpitsa ja omena. Pientä potkua antaa chili. Koko komeus viimeistellään fetajuustolla ja kurpitsansiemenillä.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (8 annosta)

Fetapannukakun taikina

  • 8 dltäysmaitoa
  • 6munaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmaustepippuria (rouhittuna)

Fetapannukakun täyte

  • 400 gmyskikurpitsaa
  • 2omenaa
  • 2sipulia
  • 1chilipalko
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 200 gfetajuustoa
  • 1 dlkurpitsansiemeniä
  • 1 rkulehtipersiljaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Fetapannukakku valmistetaan näin:

  1. Vatkaa maidon joukkoon munat ja jauhot. Mausta taikina suolalla ja pippurilla. Anna taikinan turvota 10 min. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Halkaise myskikurpitsa ja kuori puolikkaat. Leikkaa kurpitsat ohuiksi veneiksi. Leikkaa omenat lohkoiksi ja hienonna sipulit sekä chili. Paista kurpitsan paloja hetki paistinpannulla öljyssä. Lisää sitten joukkoon sipuli, omena ja chili. Jatka paistamista kunnes kurpitsa on hieman pehmentynyt. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada esipaistetun pannukakun päälle pannun sisältö ja levitä tasaisesti kaikkialle. Paista vielä noin 25 minuuttia, kunnes pannukakku on kauniin ruskea ja kypsä.
  4. Murustele pannukakun pinnalle fetaa ja ripottele kurpitsansiemeniä. Viimeistele fetapannukakku hienonnetulla persiljalla.
MITÄ PIDIT?
5