Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Feta-yrttitäytteiset broilerinfileet ja sitruunarisotto

Herkulliset täytetyt broilerinfileet ja sitruunarisotto sopivat mainiosti pääsiäispöytään, jos lammas ei ole sinun juttusi.

27.1.2013
Reseptin ainekset
4 kpl
Fetalla täytetyt broilerinfileet
4
broilerinrintaleikettä
¾ dl
pinjansiemeniä
noin ¾ dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna
150 g
pehmeää fetaa tai fetan tapaista juustoa (esim. Apetina)
suolaa
mustapippuria
2 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Sitruunarisotto
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori
8–9 dl
vettä
3 rkl
kanafondia
3 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
2 rkl
sitruunan mehua
mustapippuria myllystä
1 dl
parmesaania raastettuna
50 g
voita

Fetalla täytetyt broilerinfileet

  1. Irrota luut broilerinrintaleikkeistä. Työnnä sormet luun ja lihan väliin ja vedä luu reippaasti irti. Auta tarvittaessa pienellä veitsellä. Luun alta löytyy pitkä lihas, niin sanottu sisäfilee. Käytä ne toiseen ruokaan. Jätä nahka fileen päälle.
  2. Laita fileet nahkapuoli ylöspäin työlaudalle. Tee fileisiin ”tasku” leikkaamalla lihaan syvä ja lähes koko fileen pituinen viilto työlaudan suuntaisesti.
  3. Paahda pinjansiemeniin väriä kuivalla ja kuumalla paistinpannulla. Hienonna yrtit veitsellä. Sekoita feta, siemenet ja yrtit tasaiseksi tahnaksi.
  4. Jaa tahna broilerinfileiden taskuihin. Sulje tasku cocktailtikuilla. Voit valmistella fileet näin jo edellisenä iltana. Säilytä fileet jääkaapissa, mutta ota ne huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen ruskistusta.
  5. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna öljy pannulla. Nosta fileet nahkapuoli alaspäin pannulle. Ruskista kauniiksi ja käännä. Kypsennä fileet loppuun 225-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Sitruunarisotto

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen keltainen kuori. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta se fondilla.
  2. Kuumenna öljy toisessa kattilassa. Lisää sipulit ja riisi kattilaan. Kuullota aineksia öljyssä minuutin verran, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
  3. Lisää kattilaan kuumaa kanalientä pari kauhallista kerrallaan. Lisää tässä vaiheessa myös sitruunan kuori.
  4. Sekoita hiljaa poreilevaa riisiä tiuhaan ja lisää lientä aina kun edellinen erä on lähes imeytynyt riisiin. Anna kiehua noin 15–20 minuuttia. Kun lähes kaikki neste on lisätty, maista, onko riisi sopivan kypsää. Sen pitää antaa vielä hieman vastusta hampaille (al dente).
  5. Mausta kypsä risotto sitruunamehulla, mustapippurilla, parmesaanilla ja voilla. Sekoita, kunnes voi sulaa. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt