Kotivinkki

Feta-yrttitäytteiset broilerinfileet ja sitruunarisotto

0
0

Feta-yrttitäytteiset broilerinfileet ja sitruunarisotto

Herkulliset täytetyt broilerinfileet ja sitruunarisotto sopivat mainiosti pääsiäispöytään, jos lammas ei ole sinun juttusi.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

Fetalla täytetyt broilerinfileet:

  • 4broilerinrintaleikettä
  • ¾ dlpinjansiemeniä
  • noin ¾ dltuoreita yrttejä hienonnettuna
  • 150 gpehmeää fetaa tai fetan tapaista juustoa (esim. Apetina)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rklrypsiöljyä paistamiseen

Sitruunarisotto:

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1sitruunan kuori
  • 8-9 dlvettä
  • 3 rklkanafondia
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 2 rklsitruunan mehua
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dlparmesaania raastettuna
  • 50 gvoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Fetalla täytetyt broilerinfileet

1. Irrota luut broilerinrintaleikkeistä. Työnnä sormet luun ja lihan väliin ja vedä luu reippaasti irti. Auta tarvittaessa pienellä veitsellä. Luun alta löytyy pitkä lihas, niin sanottu sisäfilee. Käytä ne toiseen ruokaan. Jätä nahka fileen päälle.

2. Laita fileet nahkapuoli ylöspäin työlaudalle. Tee fileisiin ”tasku” leikkaamalla lihaan syvä ja lähes koko fileen pituinen viilto työlaudan suuntaisesti.

3. Paahda pinjansiemeniin väriä kuivalla ja kuumalla paistinpannulla. Hienonna yrtit veitsellä. Sekoita feta, siemenet ja yrtit tasaiseksi tahnaksi.

4. Jaa tahna broilerinfileiden taskuihin. Sulje tasku cocktailtikuilla. Voit valmistella fileet näin jo edellisenä iltana. Säilytä fileet jääkaapissa, mutta ota ne huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen ruskistusta.

5. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna öljy pannulla. Nosta fileet nahkapuoli alaspäin pannulle. Ruskista kauniiksi ja käännä. Kypsennä fileet loppuun 225-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Sitruunarisotto

1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen keltainen kuori. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta se fondilla.

2. Kuumenna öljy toisessa kattilassa. Lisää sipulit ja riisi kattilaan. Kuullota aineksia öljyssä minuutin verran, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

3. Lisää kattilaan kuumaa kanalientä pari kauhallista kerrallaan. Lisää tässä vaiheessa myös sitruunan kuori.

4. Sekoita hiljaa poreilevaa riisiä tiuhaan ja lisää lientä aina kun edellinen erä on lähes imeytynyt riisiin. Anna kiehua noin 15–20 minuuttia. Kun lähes kaikki neste on lisätty, maista, onko riisi sopivan kypsää. Sen pitää antaa vielä hieman vastusta hampaille (al dente).

5. Mausta kypsä risotto sitruunamehulla, mustapippurilla, parmesaanilla ja voilla. Sekoita, kunnes voi sulaa. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä