4,7(9)
Tämä herkku kääntää katseet! Fault line -ananas-kinuskikakun kauneuden salaisuus on kultainen koristeraita
8 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 7 h
Fault line -ananas-kinuskikakku näyttää reunasta siltä kuin kultalohkare olisi haljennut. Koristerakeiden lisäksi koristeraidan voi tehdä myös kekseillä, marjoilla tai syötävillä kukilla.
Julkaistu 15.7.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 25 annosta
Kakkupohja
6munaa
4 dlsokeria
100 gvoita
1½ dlmaitoa
6 dlvehnäjauhoja
3 tlleivinjauhetta
Ananas-limehillo
1tuore ananas (n. 500 g hedelmää)
1 dlvettä
½ pkt (à 250 g)minihillosokeria
½ dllimen mehua
1 tlvaniljajauhetta
Kostutus
1½ dlananastäysmehua
½ dllimen mehua
Täyte
2 dlvispikermaa
2 prk (à 200 g)vaniljarahkaa
200 gturkkilaista jugurttia
Kinuskikreemi
200 ghuoneenlämpöistä voita
2 dltomusokeria
1 prk (à 2 dl)valmista kinuskikastiketta
Fault line -koristeraita
kullanvärisiä ja valkoisia koristekuulia ja -rakeita
kultajauhetta tai -suihketta
Kuivatut ananakset
9ohutta ananasviipaletta

Fault line -ananas-kinuskikakku leivotaan näin:

  1. Kuivata ensin ananakset. Kuori ananas ja leikkaa siitä mahdollisimman ohuita viipaleita. Kuivaa viipaleet talouspaperilla ja pane leivinpaperille pellille. Kuivat viipaleita 80-asteisessa kiertoilmauunissa 2–3 tuntia. Käännä välillä. Kun viipaleet ovat vielä nihkeitä, pane ne nurinpäin käännetyn muffinivuoan päälle, niin että ne kuivuvat kuperiksi. Kuivata vielä tunti.
  2. Valmista ananas-limehillo. Kuori ja leikkaa ananas pieniksi paloiksi. Pane palat ja vesi kattilaan. Keitä 20 minuuttia, kunnes ananas on pehmeää. Lisää hillosokeri, limemehu ja vaniljajauhe kattilaan ja keitä vielä 10 minuuttia. Kaada hillo purkkiin. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin.
  3. Voitele ja jauhota korkea (Ø 20 cm) kakkuvuoka tai normaalireunainen (Ø 24 cm).
  4. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi ja sekoita maito voisulaan. Kaada seos vaahtoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 60 minuuttia, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa.
  6. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtynyt pohja neljään osaan.
  7. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja lisää rahka ja jogurtti.
  8. Täytä kakku. Kostuta pohja, levitä noin 2 desiä hilloa pohjalle ja lusikoi kermatäytettä päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja tee samoin se ja vielä kolmas väli. Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy ja nosta päälle. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin kostumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
  9. Tee kinuskikreemi. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää huoneenlämpöinen kinuski ja vaahdota tasaiseksi. Siirrä kuorrutus 20 minuutiksi jääkaappiin jähmettymään.
  10. Levitä kinuskikreemiä ensin keskelle kakun reunaa noin 5 sentin leveydeltä. Paina koristekuulat ja -rakeet kiinni kuorrutteeseen. Nosta kakku jääkaappiin 15 minuutiksi, jotta koristeet jähmettyvät kiinni reunaan.
  11. Levitä loppu kuorrute kakun päälle ja koristeraidan ylä- ja alapuolelle. Tasoita pinnat.
  12. Sivele tai suihkuta kultajauhetta koristeraidan ylä- ja alareunoihin. Viimeistele kakku kuivatuilla ananasviipaleilla.
Kommentoi »