Sisältä pehmeä ja päältä rapea! Fariinimarenkikakku saa paahteisen kinuskin maun fariinisokerista
Gluteeniton
Kasvis
16 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 16 h
Gluteeniton marenkikakku on nopea valmistaa, mutta kuivumiseen kannattaa varata aikaa. Fariinisokeri antaa kakulle paahteisen kinuskin maun, marjat ja banaani raikastavat kokonaisuuden.
syötäviä kukkia, esim. kehäkukkia ja rohtosalkoruusuja
Fariini-marenkikakku – ohje:
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan vatkaimen käydessä. Siivilöi maissi- tai perunajauho vaahtoon. Levitä vaahto leivinpaperi päälle uunipellille kolmeksi kakkupohjaksi (ø 16–18 cm).
Kuivata marenkeja 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Käännä pelti paistamisen puolivälissä. Laske sitten lämpötila 75 asteeseen ja paista tunti. Sammuta uuni, avaa uuninluukku raolleen ja jätä marengit kuivumaan vielä tunniksi. Anna marenkien kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivää.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jogurtti siihen ja mausta vaniljasokerilla. Täytä kakku viipaloidulla banaanilla. marjoilla ja vaahdolla. Koristele marjoilla ja syötävillä kukilla. Tarjoa heti