4(31)
Fariinikaritsa
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
4 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 4 h
Suolaisenmakea fariinilammas maistuu kaikille! Fariinisokerinen mausteseos antaa lihalle upean maun ja matala kypsennyslämpötila saa aikaan mehevän paistin. Kokeilisitko tänä pääsiäisenä fariinilammasta?
Julkaistu 30.3.2008
Maku
Reseptin ainekset 10 annosta
1 kpllampaanpaistia (noin 2 1/2 kg)
2 rklminttuhyytelöä
Mausteseos
6 rklkuivattua sipulia
1/2 dlfariinisokeria
1/2 dltuoretta rosmariinia
1 1/2 rklsormisuolaa
1 1/2 tlmustapippuria

Ota lampaan- tai karitsanpaisti (noin 2,5 kg) huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.

Sulata minttuhyytelö mikrossa ja sivele se kauttaaltaan paistin pintaan, jotta mausteseos tarttuu hyvin paistiin.

Sekoita mausteseoksen ainekset ja taputtele paistille.

Työnnä paistimittari lampaan paksuimpaan kohtaan. Varo ettei mittarin kärki kosketa luuta.

Paista 100-asteisessa uunissa, kunnes karitsan sisälämpötila on 65 astetta.

Nosta fariinikaritsapaisti uunista ja peitä foliolla vartiksi.

Irrota mittari ja leikkaa karitsanpaisti viipaleiksi.

Tarjoa fariinikaritsan kanssa herkullista kastiketta: katso helppo kastike lampaalle.

Lue lisää
Kommentoi »