Maku

Fariinikaritsa

4 h 15 min
4
0

Fariinikaritsa

GL
LA
MA
MU
0
4
Suolaisenmakea fariinilammas maistuu kaikille! Fariinisokerinen mausteseos antaa lihalle upean maun ja matala kypsennyslämpötila saa aikaan mehevän paistin. Kokeilisitko tänä pääsiäisenä fariinilammasta?
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kpllampaanpaistia (noin 2 1/2 kg)
  • 2 rklminttuhyytelöä

Mausteseos

  • 6 rklkuivattua sipulia
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 1/2 dltuoretta rosmariinia
  • 1 1/2 rklsormisuolaa
  • 1 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Ota lampaan- tai karitsanpaisti (noin 2,5 kg) huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.

Sulata minttuhyytelö mikrossa ja sivele se kauttaaltaan paistin pintaan, jotta mausteseos tarttuu hyvin paistiin.

Sekoita mausteseoksen ainekset ja taputtele paistille.

Työnnä paistimittari lampaan paksuimpaan kohtaan. Varo ettei mittarin kärki kosketa luuta.

Paista 100-asteisessa uunissa, kunnes karitsan sisälämpötila on 65 astetta.

Nosta fariinikaritsapaisti uunista ja peitä foliolla vartiksi.

Irrota mittari ja leikkaa karitsanpaisti viipaleiksi.

Tarjoa fariinikaritsan kanssa herkullista kastiketta: katso helppo kastike lampaalle.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä