


Falafel – aito ja alkuperäinen resepti, jolla onnistut
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Falafel, kaikkien rakastama kasvispulla, on kotoisin Lähi-idästä, josta on myös tämä resepti. Aito falafeltaikina tehdään kuivatuista kikherneistä ja uppopaistetaan kuumassa öljyssä, mikä antaa falafeleille täydellisen rapean pinnan. Älä turhaan pelkää uppopaistamista, se on helpompaa kuin luulet!
Reseptin ainekset
6 annosta
Falafel
400 g
kuivia kikherneitä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 rku
korianteria
3 tl
juustokuminaa eli jeeraa
2 tl
suolaa
1 tl
jauhettua korianteria
1/2 tl
chilirouhetta
1/4 tl
kardemummaa
1/4 tl
mustapippuria
Uppopaistaminen
noin 5 dl
rypsiöljyä
Falafel – ohje:
- Huuhdo herneet siivilässä ja anna niiden liota runsaassa kylmässä vedessä yön yli. Huuhdo ja valuta.
- Pane kikherneet, paloitellut sipulit, korianteri ja kuivat mausteet monitoimikoneeseen. Jauha ainekset rouhemaiseksi massaksi. Anna tekeytyä hetki ja pyörittele siitä sitten golfpallon kokoisia pyöryköitä. Jos massa on liian kuivaa ja hajoavaa, lisää tilkka vettä.
- Kuumenna öljy 170-asteiseksi paksupohjaisessa, noin 2 litran vetoisessa kattilassa. Tee ensin koepyörykkä, kypsennä se ja tarkista, onko mausteita tarpeeksi.
- Uppopaista 5–6 falafelia kerrallaan. Käännä pallerot, kun ne ovat paistuneet 3 minuuttia ja jatka kypsennystä 2–3 minuuttia. Nosta falafelit öljystä reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
Vinkki!
Tarjoa falafelit esimerkiksi porkkanahummuksen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat