Maku

Falafel – aito ja alkuperäinen resepti, jolla onnistut

12 h 30 min
KA
VE
0
0

Falafel, kaikkien rakastama kasvispulla, on kotoisin Lähi-idästä, josta on myös tämä resepti. Aito falafeltaikina tehdään kuivatuista kikherneistä ja uppopaistetaan kuumassa öljyssä, mikä antaa falafeleille täydellisen rapean pinnan. Älä turhaan pelkää uppopaistamista, se on helpompaa kuin luulet!
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

Falafel

  • 400 gkuivia kikherneitä
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 rkukorianteria
  • 3 tljuustokuminaa eli jeeraa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1/2 tlchilirouhetta
  • 1/4 tlkardemummaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Uppopaistaminen

  • noin 5 dlrypsiäljyä

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Falafel valmistetaan näin:

  1. Huuhdo herneet siivilässä ja anna niiden liota runsaassa kylmässä vedessä yön yli. Huuhdo ja valuta.
  2. Pane kikherneet, paloitellut sipulit, korianteri ja kuivat mausteet monitoimikoneeseen. Jauha ainekset rouhemaiseksi massaksi. Anna tekeytyä hetki ja pyörittele siitä sitten golfpallon kokoisia pyöryköitä. Jos massa on liian kuivaa ja hajoavaa, lisää tilkka vettä.
  3. Kuumenna öljy 170-asteiseksi paksupohjaisessa, noin 2 litran vetoisessa kattilassa. Tee ensin koepyörykkä, kypsennä se ja tarkista, onko mausteita tarpeeksi.
  4. Uppopaista 5–6 falafelia kerrallaan. Käännä pallerot, kun ne ovat paistuneet 3 minuuttia ja jatka kypsennystä 2–3 minuuttia. Nosta falafelit öljystä reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Vinkki!

Tarjoa falafelit esimerkiksi porkkanahummuksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0