Maku

Etikkakurkut – satokauden herkut ovat parhaimmillaan itse säilöttyinä

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Etikkakurkut ovat jokaisen kurkkufanin suosikkeja! Säilö kurkkuja etikkaliemeen sadonkorjuun aikaan ja nauti herkullisista, itse tehdyistä etikkakurkuista pitkin vuotta.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.3
6
Julkaistu: 21.7.2005


Ainekset (1 annos)

Etikkakurkut

  • 4500 gavomaankurkkua
  • 100 gtuoretta tilliä (varsia ja kukintoja)
  • 2 dlmustaherukanlehtiä
  • 20 gpiparjuurta (lastuina)
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 2 tlvalkopippuria (kokonainen)

Säilöntäliemi

  • 25 dlvettä
  • 7 dlväkiviinaetikkaa
  • 6 dlsokeria
  • 200 gkurkkusäilötettä (Hillox)
Tulosta

Etikkakurkut valmistuvat näin:

  1. Huuhtele avomaankurkut, tillit ja mustaherukanlehdet. Kuumenna vesi, etikka ja sokeri kiehuvaksi ja pane kurkut pienissä erissä kiehuvaan liemeen. Anna kuumentua 1–2 minuuttia.
  2. Nosta kurkut liemestä ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillinvarsien ja kukintojen, mustaherukanlehtien ja mausteiden kanssa.
  3. Kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi ja lisää kurkkusäilöte joukkoon. Kaada kuumaa lientä kurkkujen päälle niin paljon, että ne peittyvät kokonaan. (Pane ritilä ja kevyt paino päälle).
  4. Sulje purkit tiiviisti. Säilytä etikkakurkut viileässä. Etikkakurkut ovat syöntivalmiita kahden viikon kuluttua säilönnästä.
MITÄ PIDIT?
3.25
6 kommenttia