


Etikkakurkut – satokauden herkut ovat parhaimmillaan itse säilöttyinä
40 min
Etikkakurkut ovat jokaisen kurkkufanin suosikkeja! Säilö kurkkuja etikkaliemeen sadonkorjuun aikaan ja nauti herkullisista, itse tehdyistä etikkakurkuista pitkin vuotta.
Reseptin ainekset
1 annos
Etikkakurkut
4500 g
avomaankurkkua
100 g
tuoretta tilliä (varsia ja kukintoja)
2 dl
mustaherukanlehtiä
20 g
piparjuurta (lastuina)
4 kpl
laakerinlehteä
2 tl
valkopippuria (kokonainen)
Säilöntäliemi
25 dl
vettä
7 dl
väkiviinaetikkaa
6 dl
sokeria
200 g
kurkkusäilötettä (Hillox)
Etikkakurkut valmistuvat näin:
- Huuhtele avomaankurkut, tillit ja mustaherukanlehdet. Kuumenna vesi, etikka ja sokeri kiehuvaksi ja pane kurkut pienissä erissä kiehuvaan liemeen. Anna kuumentua 1–2 minuuttia.
- Nosta kurkut liemestä ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillinvarsien ja kukintojen, mustaherukanlehtien ja mausteiden kanssa.
- Kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi ja lisää kurkkusäilöte joukkoon. Kaada kuumaa lientä kurkkujen päälle niin paljon, että ne peittyvät kokonaan. (Pane ritilä ja kevyt paino päälle).
- Sulje purkit tiiviisti. Säilytä etikkakurkut viileässä. Etikkakurkut ovat syöntivalmiita kahden viikon kuluttua säilönnästä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat