Maku

Etikkakurkut

40 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.25
6

Etikkakurkut ovat jokaisen kurkkufanin suosikkeja! Säilö kurkkuja etikkaliemeen sadonkorjuun aikaan ja nauti herkullisista, itse tehdyistä etikkakurkuista pitkin vuotta.
Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Mika Rampa

Ainekset (1 annosta)

Etikkakurkut

  • 4500 gavomaankurkkua
  • 100 gtuoretta tilliä (varsia ja kukintoja)
  • 2 dlmustaherukanlehtiä
  • 20 gpiparjuurta (lastuina)
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 2 tlvalkopippuria (kokonainen)

Säilöntäliemi

  • 25 dlvettä
  • 7 dlväkiviinaetikkaa
  • 6 dlsokeria
  • 200 gkurkkusäilötettä (Hillox)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Etikkakurkut valmistuvat näin:

  1. Huuhtele avomaankurkut, tillit ja mustaherukanlehdet. Kuumenna vesi, etikka ja sokeri kiehuvaksi ja pane kurkut pienissä erissä kiehuvaan liemeen. Anna kuumentua 1–2 minuuttia.
  2. Nosta kurkut liemestä ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillinvarsien ja kukintojen, mustaherukanlehtien ja mausteiden kanssa.
  3. Kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi ja lisää kurkkusäilöte joukkoon. Kaada kuumaa lientä kurkkujen päälle niin paljon, että ne peittyvät kokonaan. (Pane ritilä ja kevyt paino päälle).
  4. Sulje purkit tiiviisti. Säilytä etikkakurkut viileässä. Etikkakurkut ovat syöntivalmiita kahden viikon kuluttua säilönnästä.
MITÄ PIDIT?
3.25