Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Etikkakurkut – satokauden herkut ovat parhaimmillaan itse säilöttyinä

40 min

Etikkakurkut ovat jokaisen kurkkufanin suosikkeja! Säilö kurkkuja etikkaliemeen sadonkorjuun aikaan ja nauti herkullisista, itse tehdyistä etikkakurkuista pitkin vuotta.

21.7.2005
Reseptin ainekset
1 annos
Etikkakurkut
4500 g
avomaankurkkua
100 g
tuoretta tilliä (varsia ja kukintoja)
2 dl
mustaherukanlehtiä
20 g
piparjuurta (lastuina)
4 kpl
laakerinlehteä
2 tl
valkopippuria (kokonainen)
Säilöntäliemi
25 dl
vettä
7 dl
väkiviinaetikkaa
6 dl
sokeria
200 g
kurkkusäilötettä (Hillox)

Etikkakurkut valmistuvat näin:

  1. Huuhtele avomaankurkut, tillit ja mustaherukanlehdet. Kuumenna vesi, etikka ja sokeri kiehuvaksi ja pane kurkut pienissä erissä kiehuvaan liemeen. Anna kuumentua 1–2 minuuttia.
  2. Nosta kurkut liemestä ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillinvarsien ja kukintojen, mustaherukanlehtien ja mausteiden kanssa.
  3. Kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi ja lisää kurkkusäilöte joukkoon. Kaada kuumaa lientä kurkkujen päälle niin paljon, että ne peittyvät kokonaan. (Pane ritilä ja kevyt paino päälle).
  4. Sulje purkit tiiviisti. Säilytä etikkakurkut viileässä. Etikkakurkut ovat syöntivalmiita kahden viikon kuluttua säilönnästä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt