


Ihanan etikkaiset
Espanjalaiset munakoisot – rapeat munakoisosiivut ovat andalusialainen tapasherkku
1 h 25 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 50 min
Helppo munakoisotapas eli berenjenas fritas paistuu superrapeaksi. Tapas viimeistellään etikalla ja siirapilla.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (400 g)
munakoiso
2 tl
suolaa
Taikina
2 ½ dl
riisijauhoja
2 dl
vettä
Mauste-etikka
2
valkosipulinkynttä
4 rkl
sherryviinietikkaa
2 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1 tl
kuivattua minttua
Lisäksi
2 dl
rypsiöljyä
½ dl
siirappia
Espanjalaiset munakoisot – ohje:
- Leikkaa munakoiso pitkittäin noin 1 cm:n viipaleiksi ja sitten poikittain saman paksuisiksi paloiksi. Laita siivilään ja sekoita joukkoon 1 tl suolaa. Itketä munakoisoja 30 minuuttia. Pyyhi siivut kuiviksi talouspaperilla.
- Tee taikina. Sekoita jauhot ja vesi löysäksi seokseksi. Laita munakoisosiivut taikinaan ja kuorruta kauttaaltaan
- Tee mauste-etikka. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon etikka, hienonnettu rosmariini ja minttu.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa 180-asteiseksi. Paista taikinoidut munakoisosiivut useammassa erässä öljyssä kullanruskeiksi. Laita paistetut siivut talouspaperille valumaan hetkeksi ennen kuin siirrät ne tarjoiluastiaan.
- Pirskottele munakoisojen pinnalle valkosipulietikkaa juuri ennen tarjoilua ja valuta päälle siirappia
Vinkki!
Riisijauhoista tehty frityyritaikina on superrapea, mutta taikina onnistuu vehnäjauhoistakin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat