Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ellen Svinhufvud -kakku

2 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 30 min
26.7.2005
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
3 1/2 dl
tomusokeria
6 kpl
valkuaista
150 g
manteleita (jauhettuna)
Täyte ja kuorrute
1 1/2 dl
kahvijuomaa
5 rkl
sokeria
1 1/2 dl
laktoositonta vispikermaa
300 g
voita (laktoositon)
100 g
manteleita (jauhettuna)
Pinnalle
25 g
manteleita (lastuina)
2 rkl
tomusokeria

Vuoraa 2 peltiä leivinpaperilla. Mittaa sokeri ja valkuaiset kulhoon ja vatkaa niitä sähkövatkaimella noin 20 minuuttia, kunnes vaahto on muuttunut sitkeäksi. Lisää lopuksi mantelijauhe varovasti sekoittaen.

Jaa marenkiseos pelleille neljään osaan ja levitä noin 25 × 18 sentin suorakaiteiksi. Pane molemmat pellit yhtä aikaa uuniin ja paista pohjia 125 asteessa noin 1 1/2 tuntia, kunnes ne ovat täysin kuivuneet. Vaihda peltien paikkaa muutamia kertoja paiston aikana. Irrota pohjat varovasti lastan avulla ja jätä jäähtymään uuniritilän päälle.

Sekoita kuuman kahvin joukkoon sokeri. Lisää kerma ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa voi vaahdoksi. Vatkaa kahvi-kermaseosta voihin pienissä erissä. Lisää lopuksi jauhetut mantelit. Jaa täyte täysin jäähtyneille pohjille ja tasoita. Pinoa kakku.

Paahda mantelilastuja paistinpannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne saavat väriä. Jäähdytä lastut ja painele niitä kakun pintaan.

Siivilöi koristeeksi vielä tomusokeria ja nosta kakku jääkaappiin viilenemään ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt