3,4(20)
Pöllömokkapalat – tuorejuustolla kuorrutettujen mokkisten hauska koristelu tuo hymyn huulille
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Pöllömokkapalat ovat synttäreiden ja myyjäisten varma hitti! Hauskat leivonnaiset on myös helppo valmistaa: sen takaa superhelppo taikina ja simppeli pöllökoristelu.
17.3.2014
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
25 palaa
Taikina
200 gvoita tai margariinia
3 ½ dlmaitoa
3 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
5 dlvehnäjauhoja
4 rklkaakaojauhetta
3 tlleivinjauhetta
3munaa
Kuorrute
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
75 gpehmeää voita
6 ½ dltomusokeria
1 dlkaakaojauhetta
Koristelu
2 pkt (à 350 g)Domino-keksejä
25oranssia karkkia
50pientä suklaa- tai salmiakkikarkkia

Pöllömokkapalat valmistuvat näin:

  1. Sulata rasva ja lisää maito joukkoon. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva-maitoseos sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla tai pallovispilällä.
  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista mokkapalalevyä 200 asteessa uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.
  3. Sekoita kaikki kuorrutteen raaka-aineet keskenään. Anna pohjan jäähtyä rauhassa ja levitä kuorrute vasta hyvin jäähtyneelle pohjalle.
  4. Leikkaa levyn reunat siisteiksi. Leikkaa levy noin 7x7 cm:n kokoisiksi mokkapaloiksi.
  5. Irrota Domino-keksin toinen puoli. Paina keksin täytteeseen suklaa- tai salmiakkimakeinen (esimerkiksi suklaarusina) silmäksi. Nosta kaksi keksisilmää mokkapalan päälle pöllön silmiksi. Paina oranssi karkki nokaksi ja murra jäljelle jääneistä keksin kansista pöllölle kulmat. Koristele kaikki mokkapalat samoin ja asettele tarjolle!

Vinkki!

  • Mokkapalojen kahvi on vaihdettu tässä ohjeessa tuorejuustoon. Tupla-annos kuorrutetta takaa herkullisuuden lisäksi sen, että pöllön silmät ja kulmat pysyvät aloillaan.
  • Etsitkö perinteisten mokkapalojen ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä huippuherkullisten mokkapalojen resepti, jolla leivot elämäsi parhaat mokkikset!
10 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.