


Hoi toffeekaramellien ystävät! Dumle-suklaapiirakka on koko perheen täydellinen suklaaherkku
4 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 30 min
Sitkeän makea Dumle-karamelli tekee Pariisin trendikkäästä tarte au chocolat -piiraasta täydellisen houkutuksen jouluisella twistillä. Halutessasi voit tehdä Dumle-suklaapiirakkaan keksipohjan, jolloin se syntyy ilman uunia.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
½ dl
tomusokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
65 g
voita
puolikas
kananmuna
25 g
maitosuklaata pohjan voiteluun
Dumle-täyte
25 (200 g)
Dumle-karkkia
100 g
maitosuklaata
1 dl
kermaa
40 g
voita
1
liivatelehti
Suklaakreemi
2 dl
maitoa
½ dl
sokeria
2 rkl
maissitärkkelystä
1
kananmuna
100 g
tummaa suklaata
25 g
voita
Dumle-suklaapiirakka – ohje:
- Sekoita tomusokeri ja vehnäjauho ja nypi voi joukkoon, kunnes taikina on tasaista.
- Sekoita taikinaan puolet kananmunasta. Vaivaa tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
- Kauli taikina vehnäjauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja asettele piirasvuoan (35 × 11 cm) päälle. Painele haarukalla pohjaan reikiä. Laita vuoka pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi, jotta se jäätyy kokonaan. Kuumenna uuni 165 asteeseen.
- Siirrä jäinen vuoka uuniin ja paista 10–12 minuuttia, kunnes piiras on kullanruskea. Mikäli reunat ruskistuvat liikaa paiston aikana, peitä piiras foliolla. Jäähdytä.
- Voitele jäähtynyt piiras sulatetulla suklaalla. Anna kovettua hetki pakastimessa.
- Valmista täyte: Laita liivate likoamaan. Kiehauta kerma ja ota kattila liedeltä. Sulata joukkoon Dumlet, suklaa ja voi. Lisää liivate lämpimään suklaamassaan ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
- Kaada suklaamassa piiraspohjalle. Jähmetä jääkaapissa noin tunti.
- Valmista suklaakreemi: Laita pieneen kattilaan puoli desiä maitoa ja sekoita maissitärkkelys siihen. Lisää loppu maito, sokeri ja kananmuna. Lämmitä koko ajan huolellisesti sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu.
- Ota kreemi pois liedeltä ensimmäisen kiehumiskuplan jälkeen. Sekoita joukkoon suklaa ja voi. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
- 10Pursota suklaakreemi piiraan päälle (pallotyllalla). Voit halutessasi koristella piiraan esimerkiksi pähkinöillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat