Hoi toffeekaramellien ystävät! Dumle-suklaapiirakka on koko perheen täydellinen suklaaherkku
Kasvis
4 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 30 min
Sitkeän makea Dumle-karamelli tekee Pariisin trendikkäästä tarte au chocolat -piiraasta täydellisen houkutuksen jouluisella twistillä. Halutessasi voit tehdä Dumle-suklaapiirakkaan keksipohjan, jolloin se syntyy ilman uunia.
Sekoita tomusokeri ja vehnäjauho ja nypi voi joukkoon, kunnes taikina on tasaista.
Sekoita taikinaan puolet kananmunasta. Vaivaa tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
Kauli taikina vehnäjauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja asettele piirasvuoan (35 × 11 cm) päälle. Painele haarukalla pohjaan reikiä. Laita vuoka pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi, jotta se jäätyy kokonaan. Kuumenna uuni 165 asteeseen.
Siirrä jäinen vuoka uuniin ja paista 10–12 minuuttia, kunnes piiras on kullanruskea. Mikäli reunat ruskistuvat liikaa paiston aikana, peitä piiras foliolla. Jäähdytä.
Voitele jäähtynyt piiras sulatetulla suklaalla. Anna kovettua hetki pakastimessa.
Valmista täyte: Laita liivate likoamaan. Kiehauta kerma ja ota kattila liedeltä. Sulata joukkoon Dumlet, suklaa ja voi. Lisää liivate lämpimään suklaamassaan ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
Kaada suklaamassa piiraspohjalle. Jähmetä jääkaapissa noin tunti.
Valmista suklaakreemi: Laita pieneen kattilaan puoli desiä maitoa ja sekoita maissitärkkelys siihen. Lisää loppu maito, sokeri ja kananmuna. Lämmitä koko ajan huolellisesti sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu.
Ota kreemi pois liedeltä ensimmäisen kiehumiskuplan jälkeen. Sekoita joukkoon suklaa ja voi. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Pursota suklaakreemi piiraan päälle (pallotyllalla). Voit halutessasi koristella piiraan esimerkiksi pähkinöillä.