Toffeehiiri, nyt tarkkana! Suolakaramelli-mokkapalat päivittävät kahvipöydän kestoklassikon uusiin sfääreihin – nappaa Dr. Sugarin resepti
Kasvis
40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 15 min
Dr. Sugarin suolakaramelli-mokkapalat yhdistävät kahvin ja kaakaon makuisen pohjan vastustamattomaan karamellikuorrutteeseen. Päälle ripoteltavat sormisuolahiput viimeistelevät herkun. Tätä koko pellillinen, kiitos!
½ dl kinuski-, toffee- tai karamellikastiketta (esim. Dr. Oetker Toffee)
(tomusokeria)
Pinnalle
sormisuolaa
Suolakaramelli-mokkapalat leivotaan näin:
Mittaa munat ja sokeri kulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Mittaa kuivat ainekset toiseen kulhoon ja kolmanteen voisula ja lämmin maito. Liuota pikakahvi voimaitoon.
Sekoita voi-maitoseosta ja kuivia aineita muna-sokerivaahtoon vuorotellen.
Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla.Anna pohjan jäähtyä, kun teet kuorrutteen.
Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset paitsi karamellikastike kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Älä kiehauta. Lisää karamellikastike ja sekoita hyvin. Lisää tomusokeria, jos kuorrute on liian juoksevaa.
Anna kuorrutteen jäähtyä välillä sekoitellen. Kun kuorrute on paksuuntunut, kaada se pohjan päälle. Ripottele sormisuolaa pinnalle.
Vinkki!
Jos haluat kuorrutteeseen kahvin makua, vaihda maito keitettyyn kahviin.