Maku

Currylla ja soijakastikkeella maustettu kaalilaatikko

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Kaalilaatikko saa mukavaa twistiä, kun mukaan lisätään aasialaisia vaikutteita. Tällä reseptillä teet kaalilaatikon, jossa maistuvat curry ja soijakastike!
MU
3.9
0
Julkaistu: 19.11.2006


Reseptin ainekset (2 annosta)

  • 400 gkeräkaalia
  • 50 gsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 100 gsika-nautajauhelihaa
  • 1/4 dlrusinoita
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 rklsiirappia
  • 1/2 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 tlcurrya
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dlvettä
  • 1/2 rklvehnäjauhoja

Lisäksi

  • 2 rklsmetanaa
  • 4 rklpuolukoita
Tulosta

Kaalilaatikko: leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuumenna öljy suurehkossa kattilassa ja ruskista siinä jauheliha ja sipulit. Lisää kaali, kääntele ja anna hautua, kunnes kaali on pehmennyt. Lisää rusinat, soijakastike, siirappi, murennettu liemikuutio, curry sekä ripaus mustapippuria.

Kumoa seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja vesi ja valuta seos kaalilaatikon päälle.

Kypsennä kaalilaatikkoa 175-asteiseessa uunissa vähintään tunti. Mitä kauemmin kaalilaatikko saa hautua, sitä maukkaampaa se on.

•Kaalilaatikko on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta.

Kommentoi »