


Currylla ja soijakastikkeella maustettu kaalilaatikko
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kaalilaatikko saa mukavaa twistiä, kun mukaan lisätään aasialaisia vaikutteita. Tällä reseptillä teet kaalilaatikon, jossa maistuvat curry ja soijakastike!
Reseptin ainekset
2 annosta
400 g
keräkaalia
50 g
sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
100 g
sika-nautajauhelihaa
1/4 dl
rusinoita
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
siirappia
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 tl
currya
1/2 tl
mustapippuria
1/2 dl
vettä
1/2 rkl
vehnäjauhoja
Lisäksi
2 rkl
smetanaa
4 rkl
puolukoita
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuumenna öljy suurehkossa kattilassa ja ruskista siinä jauheliha ja sipulit.
- Lisää kaali, kääntele ja anna hautua, kunnes kaali on pehmennyt.
- Lisää rusinat, soijakastike, siirappi, murennettu liemikuutio, curry sekä ripaus mustapippuria.
- Kumoa seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja vesi ja valuta seos kaalilaatikon päälle.
- Kypsennä kaalilaatikkoa 175-asteiseessa uunissa vähintään tunti. Mitä kauemmin kaalilaatikko saa hautua, sitä maukkaampaa se on.
Vinkit!
- Kaalilaatikko on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta.
- Ota talteen myös suosituin kaalilaatikko-ohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat