


Crème brûlée -karpalopiirakka on marjapiirakan ja ranskalaisen klassikkojälkiruoan upea hybridi – rapsahtava sokeripinta on vastustamon!
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Kun hienostunut ranskalainen jälkiruoka ja suomalainen pirteä karpalo kohtaavat, syntyy jotain erityisen ihanaa. Tarjoa piirakka karpalohillon ja kermavaahdon kera, niin elämys on kutkuttavan herkullinen.
Reseptin ainekset
6 annosta
3½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
100 g
voita
1
keltuainen
1 rkl
vettä
Täyte
3½ dl (200 g)
karpaloita
4 dl
kuohukermaa
2½ dl
kevytmaitoa
1
vaniljatanko
5
keltuaista
1 dl
sokeria
4 rkl
perunajauhoja
Karpalohillo
2 dl
karpaloita
½ dl
sokeria
Lisäksi
5–7 rkl
sokeria
2 dl
vispikermaa
Crème brûlée -karpalopiirakka – ohje:
- Nypi jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä piirakka- tai irtopohjavuoan (ø 22–24 cm) pohjalle leivinpaperi. Kauli taikina jauhotetulla alustalla hieman vuokaa isommaksi. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan. Leikkaa reunat tasaiseksi.
- Tee pohjaan haarukalla reikiä. Pane päälle leivinpaperi ja painoksi kuivia papuja tai riisiä. Esipaista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Tee täyte. Soseuta karpalot. Mittaa kerma, maito ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta ja siirrä pois hellalta. Anna jäähtyä hetki.
- Pane keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri ja perunajauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada kerma-maitoseos keltuaisten sekaan koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna, kunnes se paksunee. Ota kattila pois hellalta, lisää karpalosose ja sekoita.
- Kaada täyte pohjan päälle. Paista 150-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin tekeytymään 2 tunniksi.
- Mittaa hillon ainekset kattilaan. Keitä 5 minuuttia ja jäähdytä.
- Ripottele piirakan päälle sokeria ja paahda pinta kaasupolttimella. Vaahdota kerma. Tarjoa piirakka kermavaahdon ja karpalohillon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat