Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Crème brûlée -karpalopiirakka on marjapiirakan ja ranskalaisen klassikkojälkiruoan upea hybridi – rapsahtava sokeripinta on vastustamon!

3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min

Kun hienostunut ranskalainen jälkiruoka ja suomalainen pirteä karpalo kohtaavat, syntyy jotain erityisen ihanaa. Tarjoa piirakka karpalohillon ja kermavaahdon kera, niin elämys on kutkuttavan herkullinen.

8.11.2024
Reseptin ainekset
6 annosta
3½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
100 g
voita
1
keltuainen
1 rkl
vettä
Täyte
3½ dl (200 g)
karpaloita
4 dl
kuohukermaa
2½ dl
kevytmaitoa
1
vaniljatanko
5
keltuaista
1 dl
sokeria
4 rkl
perunajauhoja
Karpalohillo
2 dl
karpaloita
½ dl
sokeria
Lisäksi
5–7 rkl
sokeria
2 dl
vispikermaa

Crème brûlée -karpalopiirakka – ohje:

  1. Nypi jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä piirakka- tai irtopohjavuoan (ø 22–24 cm) pohjalle leivinpaperi. Kauli taikina jauhotetulla alustalla hieman vuokaa isommaksi. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan. Leikkaa reunat tasaiseksi.
  3. Tee pohjaan haarukalla reikiä. Pane päälle leivinpaperi ja painoksi kuivia papuja tai riisiä. Esipaista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  4. Tee täyte. Soseuta karpalot. Mittaa kerma, maito ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta ja siirrä pois hellalta. Anna jäähtyä hetki.
  5. Pane keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri ja perunajauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada kerma-maitoseos keltuaisten sekaan koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna, kunnes se paksunee. Ota kattila pois hellalta, lisää karpalosose ja sekoita.
  6. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 150-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin tekeytymään 2 tunniksi.
  7. Mittaa hillon ainekset kattilaan. Keitä 5 minuuttia ja jäähdytä.
  8. Ripottele piirakan päälle sokeria ja paahda pinta kaasupolttimella. Vaahdota kerma. Tarjoa piirakka kermavaahdon ja karpalohillon kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt