Maku

Kardemummaa, inkivääriä! Chai-maustettu kurpitsapiirakka lämmittää mausteisilla aromeillaan

1 h 55 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 25 min
Chai-maustettu kurpitsapiirakka saa nimensä ja ihanan makunsa chai latte -juoman mausteista. Juhlista kurpitsasesonkia herkullisella piirakalla!
3
0
Julkaistu 20.10.2020


Reseptin ainekset (6–8 annosta)

Pohja

  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 1 rklsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 200 gvoita
  • ½ dlkylmää vettä

Täyte

  • 400 gkurpitsaa (esim. Hokkaido)
  • 150 granskankermaa
  • 3munaa
  • 1½ dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä jauhettuna
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmuskottipähkinää
  • ½ tlkardemummaa
  • ¼ tl neilikkaa
  • ¼ tl maustepippuria
Tulosta

Chai-maustettu kurpitsapiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
  2. Halkaise kurpitsa, poista siemenet. Paloittele kurpitsa ja paahda 200-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia, kunnes palat pehmenevät. Anna jäähtyä, irrota kuoret ja soseuta kurpitsanpalat sauvasekoittimella.
  3. Sekoita soseen joukkoon muut täytteen raaka-aineet.
  4. Ota taikinasta 2/3, kauli levyksi ja painele piirasvuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.
  5. Kauli loppu taikina ohueksi levyksi (10 cm x 25 cm) ja leikkaa siitä viisi sentin paksuista taikinasuikaletta ja 6 puolen sentin suikaletta. Kauli taikinajämät levyksi ja ota siitä kukkamuotilla kuvioita.
  6. Kaada kurpitsatäyte vuokaan pohjan päälle. Asettele paksummat taikinasuikaleet täytteen päälle varovasti limittäin. Letitä ohuemmat taikinasuikaleet ja laita letit reunojen päälle. Laita kukkakoristeet taikinasuikaleiden päälle ja reunoille, sipaise alle vettä, jotta ne kiinnittyvät.
  7. Voitele piirakan reunat ja kuviot munalla.
  8. Paista kurpitsapiirakkaa 175 asteessa 35-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä hetken.
  9. Siivilöi kurpitsapiirakan päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Kommentoi »