Maku

Cacio e pepe -pizza – italialainen suosikkipasta otti pizzan muodon

14 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
14 h
Cacio e pepe tarkoittaa juustoa ja pippuria, mikä kuvastaa hyvin tämän pizzan konstailematonta makumaailmaa. Vielä ripaus lehtipersiljaa päälle, ja lopputulos on täydellinen!
KA
0
0


Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 7½ dl (500 g)vehnäjauhoja (tipo 00 -jauhoja)
  • ¾ tlkuivahiivaa
  • 3½ dlkylmää vettä
  • 1½ tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä

Kastike

  • 150 granskankermaa
  • 1 dlruokakermaa
  • 100 graastettua pecorinoa
  • ripausrouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • rouhittua mustapippuria
  • pecorinoa lastuina
  • lehtipersiljaa
  • oliiviöljyä
Tulosta

Cacio e pepe -pizza valmistetaan näin:

  1. Mittaa jauhot ja hiiva yleiskoneen kulhoon ja käynnistä kone. Lisää 3 dl vettä ja anna koneen käydä hitaasti. Liuota suola loppuun veteen ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa hitaalla nopeudella 5–10 minuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja lusikallinen kerrallaan.
  2. Nosta vaivattu taikina kevyesti jauhotettuun, kannelliseen rasiaan, jossa on hyvin kohoamisvaraa. Sulje rasia ilmatiiviisti. Kohota taikinaa huoneenlämmössä 10–12 tuntia.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile palloksi. Älä enää vaivaa vaan käsittele vain sen verran kuin on välttämätöntä. Jaa taikinapallo neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi ”kiekoiksi”. Nosta kiekot jauhotetulle leivinpaperille ja jätä leviämisvaraa. Jauhota pinnat ja peitä taikinat kostealla leivinliinalla. Kohota huoneenlämmössä vielä 2 tuntia.
  4. Taputtele taikinat sormin painellen pizzapohjiksi (ø 30 cm). Aloita keskeltä ja etene kohti reunaa. Painele pohja ohueksi, mutta jätä reunat paksummiksi.
  5. Sekoita kulhossa 150 g ranskankermaa ja 100 g raastettua pecorinoa. Rouhaise sekaan mustapippuria.
  6. Levitä kastiketta pizzapohjien päälle. Rouhi päälle haluamasi määrä mustapippuria. Paista pizzoja 275-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
  7. Lisää valmiiden pizzojen päälle pecorinolastuja, lehtipersiljaa ja hiukan oliiviöljyä.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »