Cacio e pepe -pizza – italialainen suosikkipasta otti pizzan muodon
14 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
14 h Cacio e pepe tarkoittaa juustoa ja pippuria, mikä kuvastaa hyvin tämän pizzan konstailematonta makumaailmaa. Vielä ripaus lehtipersiljaa päälle, ja lopputulos on täydellinen!
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.3.2020

Cacio e pepe -pizza – italialainen suosikkipasta otti pizzan muodon
Reseptin ainekset (4 annosta)
Pohja
- 7½ dl (500 g)vehnäjauhoja (tipo 00 -jauhoja)
- ¾ tlkuivahiivaa
- 3½ dlkylmää vettä
- 1½ tlsuolaa
- 1 rkloliiviöljyä
Kastike
- 150 granskankermaa
- 1 dlruokakermaa
- 100 graastettua pecorinoa
- ripausrouhittua mustapippuria
Lisäksi
- rouhittua mustapippuria
- pecorinoa lastuina
- lehtipersiljaa
- oliiviöljyä
Cacio e pepe -pizza valmistetaan näin:
- Mittaa jauhot ja hiiva yleiskoneen kulhoon ja käynnistä kone. Lisää 3 dl vettä ja anna koneen käydä hitaasti. Liuota suola loppuun veteen ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa hitaalla nopeudella 5–10 minuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja lusikallinen kerrallaan.
- Nosta vaivattu taikina kevyesti jauhotettuun, kannelliseen rasiaan, jossa on hyvin kohoamisvaraa. Sulje rasia ilmatiiviisti. Kohota taikinaa huoneenlämmössä 10–12 tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile palloksi. Älä enää vaivaa vaan käsittele vain sen verran kuin on välttämätöntä. Jaa taikinapallo neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi ”kiekoiksi”. Nosta kiekot jauhotetulle leivinpaperille ja jätä leviämisvaraa. Jauhota pinnat ja peitä taikinat kostealla leivinliinalla. Kohota huoneenlämmössä vielä 2 tuntia.
- Taputtele taikinat sormin painellen pizzapohjiksi (ø 30 cm). Aloita keskeltä ja etene kohti reunaa. Painele pohja ohueksi, mutta jätä reunat paksummiksi.
- Sekoita kulhossa 150 g ranskankermaa ja 100 g raastettua pecorinoa. Rouhaise sekaan mustapippuria.
- Levitä kastiketta pizzapohjien päälle. Rouhi päälle haluamasi määrä mustapippuria. Paista pizzoja 275-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
- Lisää valmiiden pizzojen päälle pecorinolastuja, lehtipersiljaa ja hiukan oliiviöljyä.

Valkoinen parsapizza – täydellinen yhdistelmä juustoa, paahdettua parsaa sekä sitruunan tuomaa raikkautta
Maku

Pizza marinara – klassinen kolmen täytteen tomaattipizza
Maku

Rukiinen pizza – pala Suomea pizzapohjassa
Maku

Pizza margherita – kaikkien klassikkopizzojen äiti siten kuin se tehdään Napolissa
Maku

Tattipizza – itkettävän herkullinen pizza bianca nostaa herkkutatit päärooliin
Maku

Gluteeniton pizza – 3 erilaista tapaa tehdä pohja ilman vehnäjauhoja

Valkoinen pizzakastike – resepti, jossa piilee täydellisen valkoisen pizzan salaisuus
Maku

Pizzapohja juureen – leivo juuritaikinalla pizza, joka on maultaan juuri sopivasti hapan
Maku