


Cacio e pepe -pizza – italialainen suosikkipasta otti pizzan muodon
14 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 14 h 0 min
Cacio e pepe tarkoittaa juustoa ja pippuria, mikä kuvastaa hyvin tämän pizzan konstailematonta makumaailmaa. Vielä ripaus lehtipersiljaa päälle, ja lopputulos on täydellinen!
Reseptin ainekset
4 annosta
Pohja
7½ dl (500 g)
vehnäjauhoja (tipo 00 -jauhoja)
¾ tl
kuivahiivaa
3½ dl
kylmää vettä
1½ tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
Kastike
150 g
ranskankermaa
1 dl
ruokakermaa
100 g
raastettua pecorinoa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
rouhittua mustapippuria
pecorinoa lastuina
lehtipersiljaa
oliiviöljyä
Cacio e pepe -pizza – ohje:
- Mittaa jauhot ja hiiva yleiskoneen kulhoon ja käynnistä kone. Lisää 3 dl vettä ja anna koneen käydä hitaasti. Liuota suola loppuun veteen ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa hitaalla nopeudella 5–10 minuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja lusikallinen kerrallaan.
- Nosta vaivattu taikina kevyesti jauhotettuun, kannelliseen rasiaan, jossa on hyvin kohoamisvaraa. Sulje rasia ilmatiiviisti. Kohota taikinaa huoneenlämmössä 10–12 tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile palloksi. Älä enää vaivaa vaan käsittele vain sen verran kuin on välttämätöntä. Jaa taikinapallo neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi ”kiekoiksi”. Nosta kiekot jauhotetulle leivinpaperille ja jätä leviämisvaraa. Jauhota pinnat ja peitä taikinat kostealla leivinliinalla. Kohota huoneenlämmössä vielä 2 tuntia.
- Taputtele taikinat sormin painellen pizzapohjiksi (ø 30 cm). Aloita keskeltä ja etene kohti reunaa. Painele pohja ohueksi, mutta jätä reunat paksummiksi.
- Sekoita kulhossa 150 g ranskankermaa ja 100 g raastettua pecorinoa. Rouhaise sekaan mustapippuria.
- Levitä kastiketta pizzapohjien päälle. Rouhi päälle haluamasi määrä mustapippuria. Paista pizzoja 275-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
- Lisää valmiiden pizzojen päälle pecorinolastuja, lehtipersiljaa ja hiukan oliiviöljyä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat