Maku

Bun cha -lihapullat koukuttavat karamellisella maullaan ja mehevyydellään – vietnamilaiset pallerot pyörivät suoraan lempiruokalistallesi

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Bun cha eli vietnamilaiset lihapullat tarjoillaan ruskeakastikkeen sijaan tulisen dippikastikkeen kanssa. Mehevien pullien salaisuus ovat rasvainen possunjauheliha, aasialaiset mausteet sekä sokeriliemi, joka antaa pullille karamellisoituneen maun ja kiiltävän pinnan.
GL
MA
MU
4.5
1
Julkaistu 20.10.2020


Reseptin ainekset (16 kpl)

  • 4 rklvettä
  • 2 rklsokeria
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1salottisipuli
  • 1sitruunaruoho tai 1 tl sitruunaruohotahnaa
  • 400 gporsaan jauhelihaa
  • 2 rklkalakastiketta
  • ½ rklosterikastiketta
  • ¼ tlmustapippuria

Paistaminen

  • 2 rklrypsiöljyä

Tarjoilu

  • 1 dlnuoc cham -dippikastiketta (linkki reseptiin valmistusohjeessa)
  • 2 rklkorianteria
  • 2 rklminttua
Tulosta

Bun cha -lihapullat valmistetaan näin:

  1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri liukenee. Anna jäähtyä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Jos käytät tuoretta sitruunaruohoa, hienonna sen varren tyviosan sisus.
  3. Laita kulhoon jauheliha, sokerivesiseos, valkosipulit ja sipulit sekä loput mausteet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
  4. Pyörittele murekemassa kostutetuin käsin lihapulliksi ja paina kevyesti litteämmiksi. Paista lihapullat muutamassa erässä kuumalla pannulla öljyssä kypsiksi molemmin puolin. Voit paistaa lihapullat myös uunissa 225 asteessa, noin 15 minuuttia.
  5. Viimeistele lihapullat tuoreella korianterilla ja mintulla. Tarjoa nuoc cham -dippikastikkeen kanssa.

Vinkki!

Tarjoa lihapullat riisinuudeleiden kanssa. Voit korvata porsaanjauhelihan sika-nautajauhelihalla.

1 kommentti