Bun cha -lihapullat koukuttavat karamellisella maullaan ja mehevyydellään – vietnamilaiset pallerot pyörivät suoraan lempiruokalistallesi
1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
45 minBun cha eli vietnamilaiset lihapullat tarjoillaan ruskeakastikkeen sijaan tulisen dippikastikkeen kanssa. Mehevien pullien salaisuus ovat rasvainen possunjauheliha, aasialaiset mausteet sekä sokeriliemi, joka antaa pullille karamellisoituneen maun ja kiiltävän pinnan.
GL
MA
MU
4.5
Kuvat
Julkaistu 20.10.2020

Bun cha -lihapullat koukuttavat karamellisella maullaan ja mehevyydellään – vietnamilaiset pallerot pyörivät suoraan lempiruokalistallesi
Reseptin ainekset (16 kpl)
- 4 rklvettä
- 2 rklsokeria
- 2valkosipulinkynttä
- 1salottisipuli
- 1sitruunaruoho tai 1 tl sitruunaruohotahnaa
- 400 gporsaan jauhelihaa
- 2 rklkalakastiketta
- ½ rklosterikastiketta
- ¼ tlmustapippuria
Paistaminen
- 2 rklrypsiöljyä
Tarjoilu
- 1 dlnuoc cham -dippikastiketta (linkki reseptiin valmistusohjeessa)
- 2 rklkorianteria
- 2 rklminttua
Bun cha -lihapullat valmistetaan näin:
- Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri liukenee. Anna jäähtyä.
- Kuori ja hienonna sipulit. Jos käytät tuoretta sitruunaruohoa, hienonna sen varren tyviosan sisus.
- Laita kulhoon jauheliha, sokerivesiseos, valkosipulit ja sipulit sekä loput mausteet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
- Pyörittele murekemassa kostutetuin käsin lihapulliksi ja paina kevyesti litteämmiksi. Paista lihapullat muutamassa erässä kuumalla pannulla öljyssä kypsiksi molemmin puolin. Voit paistaa lihapullat myös uunissa 225 asteessa, noin 15 minuuttia.
- Viimeistele lihapullat tuoreella korianterilla ja mintulla. Tarjoa nuoc cham -dippikastikkeen kanssa.
Vinkki!
Tarjoa lihapullat riisinuudeleiden kanssa. Voit korvata porsaanjauhelihan sika-nautajauhelihalla.

Nuoc cham – vietnamilainen dippikastike antaa ruoalle sopivasti potkua
Maku

Vietnamilaiset banh mi -aamiaisleivät – pikapikkelöityjä kasviksia ja grillattua broileria maalaisleivän päällä tarjottuna
Maku

Kesäkääryleet ja hapanimelä dippikastike
Kotivinkki

Vietnamilainen pho-keitto on mausteinen makunautinto
Kotivinkki

Pho-keitto broilerin jauhelihasta
Maku

Possunkyljykset vietnamilaiseen tapaan
Maku

Häränlihaa vietnamilaisittain
Maku

Vietnamilainen dippikastike
Maku