Maku

Nuoc cham – vietnamilainen dippikastike antaa ruoalle sopivasti potkua

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Nuoc cham -dippi on pikantti pöytämauste vietnamilaisen ruoan ystävälle. Kokeile chilillä ja valkosipulilla maustettua kastiketta niin liha-, kala-, kana- kuin kasvisruokienkin pariksi.
GL
MA
MU
0
0
Julkaistu: 20.10.2020


Reseptin ainekset (2 dl tai 4 annosta)

  • ½ dlsokeria
  • 1 dl vettä
  • 3 rklkalakastiketta
  • 1½ rkllimemehua
  • ½ rklriisiviinietikka
  • 1chili
  • 2valkosipulinkynttä
Tulosta

Nuoc cham -dippikastike valmistetaan näin:

  1. Mittaa sokeri kulhoon. Kuumenna vesi ja kaada sokerin päälle. Sekoita, kunnes sokeri sulaa.
  2. Lisää kalakastike, limemehu ja riisiviinietikka. Lisää chili ja valkosipulinkynnet hienonnettuna. Sekoita tasaiseksi.
  3. Tarjoa liha-, kala-, kana- ja kasvisruokien kastikkeena.

Vinkki!

Tarjoa nuoc cham -dippikastiketta esimerkiksi mehevien bun cha -lihapullien kanssa.

Kommentoi »