Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Budapest-leivos on rakastettu klassikko – rullan voi nostaa juhlapöytään myös kokonaisena!

1 h 10 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 25 min

Ruotsista Suomeen 1920-luvulla rantautunut Budapest-leivos on täydellinen yhdistelmä pähkinämarenkia ja hedelmäistä kermatäytettä. Gluteenittoman rullan voi nostaa pöytään myös kokonaisena. Koristele halutessasi tuoreilla tai kuivatuilla syötävillä kukilla.

8.5.2024
Reseptin ainekset
8–10 leivosta
4
valkuaista
2 dl
sokeria
1 dl
hasselpähkinärouhetta
1 dl
mantelijauhetta
½ dl
maissitärkkelysjauhoja
Täyte
3 dl
kuohukermaa
200 g
rahkaa
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tlk (425 g/225 g)
säilykemangoa
Koristelu
75 g
tummaa suklaata
tomusokeria

Budapest-leivos – ohje:

  1. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele lopuksi vaahtoon.
  2. Lusikoi taikina isoon pursotinpussiin ja leikkaa kärkeen reikä, jonka halkaisija on noin 1,5 cm. Pursota taikina tangoiksi vieri viereen leivinpaperilla päällystetylle pellille niin, että tuloksena on suorakaiteen muotoinen levy (noin 30 × 20 cm). Paista levyä 175 asteessa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa jäähtynyt marenkilevy puhtaalle leivinpaperille.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Kääntele noin kaksi kolmasosaa kermavaahdosta rahkan joukkoon. Säästä loput koristeluun. Valuta mango huolellisesti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  4. Levitä kermarahka marenkilevylle niin, että pitkän sivun toisesta reunasta jää pari senttiä tyhjää. Levitä mangokuutiot täytteelle ja kääri rullalle. Täytteetön kaistale jää rullan alapuolelle. Siisti rullan päädyistä noin sentin palat pois.
  5. Lusikoi loput kermavaahdosta pienellä tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin ja pursota rullan korkeimmalle kohdalle ruusukkeiksi. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Levitä suklaa pikkulusikalla ohuiksi raidoiksi rullalle. Siivilöi tomusokeria päälle. Leikkaa rulla leveiksi, noin kolmen sentin kokoisiksi leivospaloiksi tai tarjoa kokonaisena.

Vinkki!

Käytä leipomisesta yli jäävät keltuaiset esimerkiksi carbonaratyyliseen pastaan tai upota ne munakkaan, lettujen tai pannukakun taikinaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt