


Broileripyörykkäpelti uunijuureksilla – tarjoile näppärä peltiruoka curry-chilikastikkeen kanssa
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Juureksilla väritetty broileripyörykkäpelti on täyttävä ateria, joka valmistuu kätevästi kerralla uunissa.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
perunoita
2
porkkanaa
1
palsternakka
Broileripyörykät
400 g
broilerinjauhelihaa
1 dl
kermaviiliä
1
muna
2 rkl
makeaa chilikastiketta
1 tl
currya
½ tl
suolaa
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
½ dl
rypsiöljyä
1½ tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Kastike
1 dl
kermaviiliä
1 dl
majoneesia
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
makeaa chilikastiketta
1 tl
currya
⅓ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Viimeistely
½ rku
korianteria
Broileripyörykkäpelti uunijuureksilla – ohje:
- Sekoita kulhossa jauheliha, kermaviili, muna, chilikastike, curry ja suola.
- Pyörittele taikinasta noin 20 pyörykkää.
- Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne kuutioiksi.
- Kuori porkkanat ja palsternakka. Leikkaa juurekset paloiksi. Siirrä perunat ja juurekset kulhoon.
- Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieneen kulhoon. Lisää öljy, paprikajauhe, suola ja pippuri.
- Kaada marinadi perunoiden ja juuresten joukkoon. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota pelti uunista ja lisää pyörykät pellille. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
- Valmista kastike. Sekoita kermaviili ja majoneesi kulhossa. Lisää sitruunanmehu ja mausteet.
- Viimeistele ruoka korianterilla. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Vinkki!
Oikaise ja käytä valmiita broileripyöryköitä. Niille riittää pelkkä kuumennus.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat