


Mitä makuja! Kana-perunapata hautuu sitruunan ja salvian syleilyssä taivaalliseksi
2 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 50 min
Pitkään uunissa hautuva kana-perunapata maistuu raikkaan sitruunaiselta ja lempeän mehevältä. Samassa padassa kypsyvät perunat imevät itseensä paistoliemen upeat maut.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
broilerin reisipalaa luulla tai rintaleikkeitä (maustamaton)
600 g
perunoita
2
lehtisellerinvartta
1
purjo
2
luomusitruunaa
8
tuoretta salvianlehteä
5 dl
kanalientä (esim. Puljonki)
1½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
½ tl
mustapippuria
Kana-perunapata – ohje:
- Ota broilerin rintaleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
- Kuori perunat, viipaloi lehtisellerin varret. Halkaise ja viipaloi purjon valkoinen osa.
- Pese sitruunat hyvin. Raasta toisesta sitruunasta kuori ja purista 0,5 desiä mehua. Halkaise toinen.
- Paista ensin sitruunoiden halkaisupinnat ruskeiksi. Siirrä sivuun. Kuumenna öljy padassa ja ruskista kanat molemmin puolin. Lisää perunat ja paista niihin myös vähän ruskeaa pintaa.
- Lisää sitruunanpuolikkaat, lehtiselleri, purjo ja salvianlehdet pataan.
- Kaada kanaliemi ja sitruunamehu pataan. Lisää myös sitruunan kuoriraaste, suola, sokeri ja mustapippuri. Nosta kansi päälle. Kypsennä kana-perunapataa 175-asteisen uunin alatasolla 1,5–2 tuntia.
Vinkki!
Luulliset broileripalat antavat padalle enemmän makua, mutta sen voi valmistaa myös luuttomasta lihasta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat