Mitä makuja! Broileri-perunapata hautuu sitruunan ja salvian syleilyssä taivaalliseksi
2 h 10 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 50 minPitkään uunissa hautuva broileri-perunapata maistuu raikkaan sitruunaiselta ja lempeän mehevältä. Samassa padassa kypsyvät perunat imevät itseensä paistoliemen upeat maut.
GL
MA
MU
SO
LA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.2.2021

Mitä makuja! Broileri-perunapata hautuu sitruunan ja salvian syleilyssä taivaalliseksi
Reseptin ainekset (4 annosta )
- 1 kg broilerin reisipalaa luulla tai rintaleikkeitä (maustamaton)
- 600 gperunoita
- 2lehtisellerinvartta
- 1purjo
- 2luomusitruunaa
- 8tuoretta salvianlehteä
- 5 dl kanalientä (esim. Puljonki)
- 1½ tl suolaa
- 1 tlsokeria
- ½ tl mustapippuria
Sitruunainen broileri-perunapata valmistuu näin:
- Ota broilerin rintaleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
- Kuori perunat, viipaloi lehtisellerin varret. Halkaise ja viipaloi purjon valkoinen osa.
- Pese sitruunat hyvin. Raasta toisesta sitruunasta kuori ja purista 0,5 desiä mehua. Halkaise toinen.
- Paista ensin sitruunoiden halkaisupinnat ruskeiksi. Siirrä sivuun. Kuumenna öljy padassa ja ruskista broilerit molemmin puolin. Lisää perunat ja paista niihin myös vähän ruskeaa pintaa.
- Lisää sitruunanpuolikkaat, lehtiselleri, purjo ja salvianlehdet pataan.
- Kaada kanaliemi ja sitruunamehu pataan. Lisää myös sitruunan kuoriraaste, suola, sokeri ja mustapippuri. Nosta kansi päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 1,5–2 tuntia.
Vinkki!
Luulliset broileripalat antavat padalle enemmän makua, mutta sen voi valmistaa myös luuttomasta lihasta.