Kotivinkki

Mitä makuja! Broileri-perunapata hautuu sitruunan ja salvian syleilyssä taivaalliseksi

2 h 10 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 50 min
Pitkään uunissa hautuva broileri-perunapata maistuu raikkaan sitruunaiselta ja lempeän mehevältä. Samassa padassa kypsyvät perunat imevät itseensä paistoliemen upeat maut.
GL
MA
MU
SO
LA
3.9
0
Julkaistu: 3.2.2021


Ainekset (4 annosta )

  • 1 kg broilerin reisipalaa luulla tai rintaleikkeitä (maustamaton)
  • 600 gperunoita
  • 2lehtisellerinvartta
  • 1purjo
  • 2luomusitruunaa
  • 8tuoretta salvianlehteä
  • 5 dl kanalientä (esim. Puljonki)
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tlsokeria
  • ½ tl mustapippuria
Tulosta

Sitruunainen broileri-perunapata valmistuu näin:

  1. Ota broilerin rintaleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Kuori perunat, viipaloi lehtisellerin varret. Halkaise ja viipaloi purjon valkoinen osa.
  3. Pese sitruunat hyvin. Raasta toisesta sitruunasta kuori ja purista 0,5 desiä mehua. Halkaise toinen.
  4. Paista ensin sitruunoiden halkaisupinnat ruskeiksi. Siirrä sivuun. Kuumenna öljy padassa ja ruskista broilerit molemmin puolin. Lisää perunat ja paista niihin myös vähän ruskeaa pintaa.
  5. Lisää sitruunanpuolikkaat, lehtiselleri, purjo ja salvianlehdet pataan.
  6. Kaada kanaliemi ja sitruunamehu pataan. Lisää myös sitruunan kuoriraaste, suola, sokeri ja mustapippuri. Nosta kansi päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 1,5–2 tuntia.

Vinkki!

Luulliset broileripalat antavat padalle enemmän makua, mutta sen voi valmistaa myös luuttomasta lihasta.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin suosittu Samassa liemessä -keittokirja Meillä kotona -kaupoista!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
3.91
Kommentoi »