Kotivinkki

Broileripata

0
0

Broileripata

Teksti Kotivinkki
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 kgbroilerin maustamattomia koipi-reisiä (tai rintaleikkeitä)
  • 2porkkanaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2lehtisellerinvartta
  • 100 gchorizomakkaraa
  • 2-3 rklvehnäjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1kanaliemikuutio
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • mustapippuria
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 2 dlvettä tai punaviiniä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi lehtisellerinvarret sekä chorizomakkara.

2. Pyörittele broilerinpalat vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy padassa ja ruskista broilerinpalat molemmin puolin padan pohjalla. (Ruskista 1–2 kerrallaan riippuen padan koosta).

3. Lisää pataan broilerinpalojen lisäksi kaikki kasvikset, makkaraviipaleet, murustettu liemikuutio, suola, timjami ja muutama rouhaisu pippuria.

4. Kaada päälle tomaattimurska. Huuhdo purkki vedellä tai punaviinillä ja kaada neste pataan. Nostele hieman kauhalla, jotta padan ainekset sekoittuvat. Nosta kansi päälle ja kypsennä pataruokaa 200 asteessa 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka kypsentämistä toiset 30 minuuttia.

5. Nosta broilerinpalat pois, sekoita ja maista lientä. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Poista broilerinpaloista luut halutessasi tai nosta sellaisenaan takaisin pataan. Tarjoa pata riisin, pastan, perunan tai leivän kanssa.

Vinkki!

Luulliset osat ovat parhaita raaka-aineita pataan. Luista irtoaa lihalle ominaisia aromeja ja pitkä kypsennys takaa muhkean makuisen lopputuloksen. Sen jälkeen luu irtoaa lihasta vaivatta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä