3,8(12)
Mitä makuja! Broileri-perunapata hautuu sitruunan ja salvian syleilyssä taivaalliseksi
gluteeniton
maidoton
munaton
sokeriton
laktoositon
2 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 50 min
Pitkään uunissa hautuva broileri-perunapata maistuu raikkaan sitruunaiselta ja lempeän mehevältä. Samassa padassa kypsyvät perunat imevät itseensä paistoliemen upeat maut.
Julkaistu 3.2.2021
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
1 kg broilerin reisipalaa luulla tai rintaleikkeitä (maustamaton)
600 gperunoita
2lehtisellerinvartta
1purjo
2luomusitruunaa
8tuoretta salvianlehteä
5 dl kanalientä (esim. Puljonki)
1½ tl suolaa
1 tlsokeria
½ tl mustapippuria

Sitruunainen broileri-perunapata – ohje:

  1. Ota broilerin rintaleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Kuori perunat, viipaloi lehtisellerin varret. Halkaise ja viipaloi purjon valkoinen osa.
  3. Pese sitruunat hyvin. Raasta toisesta sitruunasta kuori ja purista 0,5 desiä mehua. Halkaise toinen.
  4. Paista ensin sitruunoiden halkaisupinnat ruskeiksi. Siirrä sivuun. Kuumenna öljy padassa ja ruskista broilerit molemmin puolin. Lisää perunat ja paista niihin myös vähän ruskeaa pintaa.
  5. Lisää sitruunanpuolikkaat, lehtiselleri, purjo ja salvianlehdet pataan.
  6. Kaada kanaliemi ja sitruunamehu pataan. Lisää myös sitruunan kuoriraaste, suola, sokeri ja mustapippuri. Nosta kansi päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 1,5–2 tuntia.

Vinkki!

Luulliset broileripalat antavat padalle enemmän makua, mutta sen voi valmistaa myös luuttomasta lihasta.

Kommentoi »