Mitä makuja! Broileri-perunapata hautuu sitruunan ja salvian syleilyssä taivaalliseksi
gluteeniton
maidoton
munaton
sokeriton
laktoositon
2 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 50 min
Pitkään uunissa hautuva broileri-perunapata maistuu raikkaan sitruunaiselta ja lempeän mehevältä. Samassa padassa kypsyvät perunat imevät itseensä paistoliemen upeat maut.

Reseptin ainekset 4 annosta
1 kg broilerin reisipalaa luulla tai rintaleikkeitä (maustamaton)
600 gperunoita
2lehtisellerinvartta
1purjo
2luomusitruunaa
8tuoretta salvianlehteä
5 dl kanalientä (esim. Puljonki)
1½ tl suolaa
1 tlsokeria
½ tl mustapippuria
Sitruunainen broileri-perunapata – ohje:
- Ota broilerin rintaleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
- Kuori perunat, viipaloi lehtisellerin varret. Halkaise ja viipaloi purjon valkoinen osa.
- Pese sitruunat hyvin. Raasta toisesta sitruunasta kuori ja purista 0,5 desiä mehua. Halkaise toinen.
- Paista ensin sitruunoiden halkaisupinnat ruskeiksi. Siirrä sivuun. Kuumenna öljy padassa ja ruskista broilerit molemmin puolin. Lisää perunat ja paista niihin myös vähän ruskeaa pintaa.
- Lisää sitruunanpuolikkaat, lehtiselleri, purjo ja salvianlehdet pataan.
- Kaada kanaliemi ja sitruunamehu pataan. Lisää myös sitruunan kuoriraaste, suola, sokeri ja mustapippuri. Nosta kansi päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 1,5–2 tuntia.
Vinkki!
Luulliset broileripalat antavat padalle enemmän makua, mutta sen voi valmistaa myös luuttomasta lihasta.