Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mitä makuja! Kana-perunapata hautuu sitruunan ja salvian syleilyssä taivaalliseksi

2 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 50 min

Pitkään uunissa hautuva kana-perunapata maistuu raikkaan sitruunaiselta ja lempeän mehevältä. Samassa padassa kypsyvät perunat imevät itseensä paistoliemen upeat maut.

3.2.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
broilerin reisipalaa luulla tai rintaleikkeitä (maustamaton)
600 g
perunoita
2
lehtisellerinvartta
1
purjo
2
luomusitruunaa
8
tuoretta salvianlehteä
5 dl
kanalientä (esim. Puljonki)
1½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
½ tl
mustapippuria

Kana-perunapata – ohje:

  1. Ota broilerin rintaleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Kuori perunat, viipaloi lehtisellerin varret. Halkaise ja viipaloi purjon valkoinen osa.
  3. Pese sitruunat hyvin. Raasta toisesta sitruunasta kuori ja purista 0,5 desiä mehua. Halkaise toinen.
  4. Paista ensin sitruunoiden halkaisupinnat ruskeiksi. Siirrä sivuun. Kuumenna öljy padassa ja ruskista kanat molemmin puolin. Lisää perunat ja paista niihin myös vähän ruskeaa pintaa.
  5. Lisää sitruunanpuolikkaat, lehtiselleri, purjo ja salvianlehdet pataan.
  6. Kaada kanaliemi ja sitruunamehu pataan. Lisää myös sitruunan kuoriraaste, suola, sokeri ja mustapippuri. Nosta kansi päälle. Kypsennä kana-perunapataa 175-asteisen uunin alatasolla 1,5–2 tuntia.

Vinkki!

Luulliset broileripalat antavat padalle enemmän makua, mutta sen voi valmistaa myös luuttomasta lihasta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt