


Blini-ilta ystävien kanssa
Blinifocaccia yhdistää kaksi herkkua – paista focaccia uunissa ja kasaa päälle klassiset blinitäytteet
12 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h 30 min
Unohda aikaa vievä blinien paistaminen pannulla, ja tee juhlava blinin ja focaccian yhdistelmä näppärästi uunivuoassa. Focaccia on täynnä makua, kun se saa levätä yön yli ja kohota vielä pellillä pari tuntia. Kasaa kypsän focaccian päälle perinteiset blinitäytteet ja kutsu ystävät herkuttelemaan!
Reseptin ainekset
16 palaa
200 g
voita
½ pkt (25 g)
hiivaa
3 dl
vettä
1 tl
suolaa
2 dl
tattarijauhoja
4 dl
vehnäjauhoja
Täyte
100 g
siian-, muikun- tai kirjolohenmätiä tai merileväkaviaaria
1 prk (200 g)
ranskankermaa tai smetanaa
1
punasipuli (hienonnettuna)
1 rku
tilliä
½ tl
mustapippuria
1
sitruuna (lohkoina)
Lisäksi
1 rkl
voita vuoan voiteluun
Blinifocaccia – ohje:
- Ota 100 g voita huoneenlämpöön pehmenemään. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan sekoittaen.
- Lisää taikinaan pehmeä voi ja vaivaa hetki. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli.
- Voitele uunivuoka (noin 25 × 30 cm) voilla. Levitä taikina vuokaan muutaman sentin paksuiseksi levyksi. Peitä leivinliinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa pari tuntia.
- Leikkaa 100 g voita pieniksi paloiksi. Painele palat kohonneen leivän pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Koristele haaleaksi jäähtynyt focaccia mädillä tai merileväkaviaarilla, ranskankermalla, punasipulilla ja tillillä. Viimeistele pippurilla ja sitruunalohkoilla.
Vinkki!
Saat blinifocacciasta gluteenittoman, kun korvaat vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat