


Nopea birria-ramen yhdistää meksikolaiset ja japanilaiset maut kutkuttavasti samaan soppakulhoon!
30 min
Birria-ramenissa maistuvat meksikolaisittain maustettu jauheliha ja japanilainen klassikkokeitto. Pikaversiossa jauheliha korvaa pitkään haudutetun nyhtölihan. Keiton juju ovat raikkaat ja värikkäät höysteet!
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
400 g
naudanjauhelihaa
1 tl
oreganoa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
(savu)paprikajauhetta
1 tl
chilijauhetta
1 tl
suolaa
⅓ tl
kanelia
400 g
tomaattimurskaa
5 dl
vettä
2 rkl
lihafondia
200 g
ramen-nuudeleita
Lisäksi
⅓
kiinankaalia
2
keitettyä munaa
1
punainen tai vihreä chili
4
retiisiä
1
punasipuli (tuore tai pikkelöity)
½ rku
korianteria tai lehtipersiljaa
1
lime
Birria-ramen – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kattilassa. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Lisää mausteet ja sekoita. Kaada tomaattimurska, vesi ja fondi kattilaan.
- Keitä kannen alla 10 minuuttia.
- Upota nuudelit liemeen kypsymään tai keitä ne erikseen vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Suikaloi kaali. Viipaloi chili, retiisi ja punasipuli. Kuori kananmunat ja lohko lime.
- Jaa keitto annoskulhoihin.
- Asettele pinnalle kaalia, retiisejä, chiliä, punasipulia ja munanpuolikkaat.
- Viimeistele birria-ramen korianterilla ja limelohkoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat