Beignet-munkit ovat vappumunkkien Amerikan-serkut! Leivo ilmavat, tomusokerihunnutetut munkit New Orleansin tyyliin
3 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 30 min
Veikeät beignet-munkit paistetaan neliöiksi leikatusta taikinasta. Ilmavat munkit saavat pintaansa tomusokerihunnun, jonka voit maustaa vaikkapa vadelmarouheella.
Reseptin ainekset
20–24 kpl
3 dl
maitoa
25 g
hiivaa
¾ dl
sokeria
1
muna
½ tl
suolaa
noin 8 dl
vehnäjauhoja
50 g
voita tai ½ dl rypsiöljyä
Paistamiseen
1 l
rypsiöljyä
Vadelmatomusokeri
1 ps (15 g)
pakastekuivattua vadelmaa
3 dl
tomusokeria
Beignet-munkit – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota maitoon hiiva ja sokeri. Lisää muna ja suola.
- Lisää jauhot taikinaan erissä alustaen. Lisää öljy loppuvaiheessa ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoilta.
- Peitä taikina kelmulla. Anna kohota pari tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
- Jos kohotit taikinan jääkaapissa, ota se huoneenlämpöön noin vartti ennen työstämistä. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Kauli siitä suorakaiteen muotoinen (noin 30 × 45 cm), vajaan sentin paksuinen levy. Leikkaa taikina neliöiksi ja siirrä ne leivinpaperille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Kuumenna öljy kattilassa 170–180 asteiseksi. Paista munkit molemmin puolin kullanruskeiksi. Nosta reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle.
- Mittaa tomusokeri ja vadelmat teholeikkuriin. Hienonna, kunnes seos on vaaleanpunaista tomua. Siivilöi vadelmatomusokeria munkkien päälle.

Vinkki!
Saat munkeista vegaaniset, kun jätät munan pois ja vaihdat maidon sekä voin kasvipohjaisiin tuotteisiin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat